Het verhaal van vrijwilliger Youp

Naam: Youp
Leeftijd: 21
Werkt als vrijwilliger bij: SV Top
Functie/werkzaamheden: Trainer en kantinemedewerker

“Ik train een selectieteam. Van zo’n team zijn de verwachtingen hoog. Daarom probeer ik samen met een collegatrainer bij elk kind progressie te bereiken. Dat doen we door goed te observeren en te evalueren en de trainingen daarop aan te passen. Daarnaast onderhoud ik het contact met de technische commissie van de club en de ouders. Hierbij is het van belang om goed te communiceren, interesse te tonen en geen onderscheid te maken. Je bouwt dan met kinderen, ouders en de club een goede band op. In de kantine geldt hetzelfde, ik geef mensen graag een goed gevoel zodat ze zich welkom voelen en weer terugkomen.”

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?

“Ik geniet ervan om iets voor anderen te kunnen betekenen.”

Waar word je blij van?

“Tijdens een toernooi moest ik als assistent trainer invallen bij een team dat nog nooit had gewonnen. Nou ben ik echt geen supertrainer maar er gebeurde iets. Ik wilde voor hen gaan en zij daardoor ook voor mij. Er gebeurde iets, de teamspirit ging omhoog. We wonnen! Die blijdschap…onvergetelijk!”

Wat is jouw wens?

“Nieuwe ballen! Met goed materiaal spelen stimuleert en motiveert. Daar wordt iedereen blij van.”

Heb je nog tips voor andere (toekomstige) vrijwilligers?

“Doe iets waar je zelf ook plezier in hebt anders houd je het niet vol. En blijf mensen eerlijk aanspreken, ook als iets niet goed gaat, de communicatie open houden, dat vind ik belangrijk.”

Vrijwilligers verhalen