Het verhaal van vrijwilliger Hanneke

Naam: Hanneke
Leeftijd: 53
Werkt als vrijwilliger bij: M.H.C. Oss
Functie/werkzaamheden: Coördinator G hockey

“Ik ben het aanspreekpunt van de teamleden maar ook voor de club, de KNHB en alle ouders en begeleiders. Ik organiseer wedstrijden, trainingen en uitstapjes met het team en streef ernaar dat alles zo gewoon mogelijk gaat. Overigens doe ik het niet alleen, er zijn 2 coaches, 1 trainer en 3 CIOS-studenten actief voor deze tak van sport.”

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?

“In het dagelijks leven ben ik kinderoefentherapeut voor kinderen met een verstandelijke beperking, daarnaast hockey ik al heel mijn leven fanatiek. Met dit vrijwilligerswerk combineer ik mijn passies. De training is het feestje van de week.”

Waar word je blij van?

“Ik zie dat de teamleden individueel en als team groeien. Ze zijn er echt voor elkaar, delen lief en leed. Ze accepteren elkaar volledig en iedereen mag er onvoorwaardelijk zijn. Ook buiten het hockeyveld om ontstaan contacten, zo groeit hun sociale netwerk en dat is erg belangrijk.”

Wat is jouw wens?

“Ik zou nog meer verbinding en betrokkenheid van anderen bij de doelgroep wensen. Ze verdienen het zo om er gewoon bij te horen. Er is altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers en op die manier wordt de steun voor dit team ook breder gedragen. Het moet namelijk niet op één persoon hangen.”

Heb je nog tips voor andere (toekomstige) vrijwilligers?

“Kom eens een keer kijken!”

Vrijwilligers vertellen