Genderkoek is een hulpmiddel om gender beter te kunnen begrijpen. Om de genderkoek in te vullen geef je bij de vier thema’s aan waar jij jezelf in herkent. Dit doe je door een streepje te zetten op de lijn, deze lijn geeft aan dat het een spectrum is. Je hoeft niet 100% een man of vrouw te zijn, of 100% homo of hetero. Je kunt er ook tussenin zitten. Klik hier voor een voorbeeld van een ingevulde genderkoek.
ONS welzijn staat voor je klaar om je hierbij te helpen of te begeleiden. Onderaan de pagina vind je contactgegevens.
Op deze site kun je informatie vinden over seksualiteit in de breedste zin van het woord. Je kunt hier terecht met vragen over soa’s, zwangerschap, anticonceptie en seksualiteit. Ook is er op de website veel informatie te vinden over je lichaam en wat het inhoudt om transgender of interseks te zijn.
Deze organisatie biedt ondersteuning en informatie aan mensen die een ongewenste seksuele ervaring hebben gehad. Je kunt hier terecht voor medische, forensische en psychische hulp. Je kunt altijd anoniem contact op nemen via 0800 0188.
Deze stichting is er voor biculturele LHBTIQA+ personen. Zij organiseren verschillende projecten om deze doelgroep een veilige plek te bieden om over hun ervaringen te delen en/of uit te wisselen. Ze hebben onder andere een buddyproject waarbij LHBTIQA+ personen aan elkaar gekoppeld kunnen worden.
Deze organisatie zet zich in om de positie van transpersonen te verbeteren. Op de website kun veel informatie vinden over maatschappelijke ontwikkelingen, actualiteiten, mogelijkheden tot hulpverlening en/of contact met andere transpersonen.
Expreszo is een online queer magazine voor en door LHBTIQA+ jongeren. Op de website vind je onder andere LHBTIQA+ gerelateerd nieuws, persoonlijke verhalen, artikelen en boekentips.
Dit is een organisatie die er is voor iedereen die te maken krijgt met lesbische-, homo- of biseksuele gevoelens bij zichzelf of bij de partner binnen of na een heterorelatie. Op deze website vind je informatie, ervaringsverhalen en bijeenkomsten die gerelateerd zijn aan dit thema.
Is een onderdeel van de politie voor de LHBTI gemeenschap. Als je te maken krijgt met anti homogeweld, discriminatie of je voelt je onveilig. Dan kun je daar melding van maken bij roze in blauw door te bellen naar 088 16 91 234. Voor meer informatie over wat roze in blauw doet, waarvoor je bij hen terecht kunt en wat hun doelstelling is kun je terecht op hun website.