Cover

Advies en begeleiding

Heb je vragen op het gebied van je woonomgeving, welzijn of financiën? Meestal kom je er zelf wel uit. Door er over te praten met familie of vrienden bijvoorbeeld. Maar dat lukt niet altijd, bijvoorbeeld als je al langere tijd niet lekker in je vel zit. ONS welzijn kan je adviseren en zo nodig begeleiden. Ook als je wat uurtjes vrije tijd over hebt of je anderen wilt helpen, kun je bij ONS welzijn terecht.

Ondersteuning

Soms ben je geholpen met informatie en advies en is je vraag direct beantwoord. Is dat niet zo, dan neemt een sociaal werker uit het sociaal team in jouw gemeente contact op om een afspraak te maken. We bespreken wat je vraag precies is en wat er nodig is om zelf vooruit te komen. We kijken samen welke mensen uit je eigen omgeving met je mee kunnen denken over een oplossing. En bijvoorbeeld ook welke activiteiten er worden georganiseerd die je mogelijk verder helpen. Is de oplossing dan nog niet gevonden dan zorgen we voor professionele ondersteuning die goed bij je past. Je hebt steeds een vaste contactpersoon.

Financiële of juridische vragen

Heb je financiële of juridische vragen? Onze sociaal-juridische medewerkers wijzen je de weg in het doolhof van sociale voorzieningen, wetten, regelingen, formulieren en instellingen. Klik hier voor meer informatie.