Cover

Advies en begeleiding

Heeft u vragen op het gebied van uw woonsituatie, welzijn, zorg of financiën? Vaak lukt het om hier zelf uit te komen. Bijvoorbeeld door erover te praten met uw vrienden of familie. Maar dat lukt niet altijd, zoals wanneer u te maken krijgt met het verwerken van een verlies. Medewerkers van ONS welzijn helpen u verder. Ook als u wat uurtjes vrije tijd over hebt of als u anderen wilt helpen, kunt u bij ONS welzijn terecht.

Ondersteuning

Soms bent u geholpen met informatie en advies en is uw vraag direct beantwoord. Is dat niet zo, dan neemt een sociaal werker uit het sociaal team in uw gemeente contact op om een afspraak te maken. We bespreken wat uw vraag precies is en wat er nodig is om zelf vooruit te komen. We kijken samen welke mensen uit uw eigen omgeving met u mee kunnen denken over een oplossing. En bijvoorbeeld ook welke activiteiten er worden georganiseerd die u mogelijk verder helpen. Is de oplossing dan nog niet gevonden dan zorgen we voor professionele ondersteuning die goed bij u past. U heeft steeds een vaste contactpersoon.

Financiële of juridische vragen

Heeft u financiële of juridische vragen? Onze sociaal-juridische medewerkers wijzen u de weg in het doolhof van sociale voorzieningen, wetten, regelingen, formulieren en instellingen. Klik hier voor meer informatie.