Cover

Jonge mantelzorger

Wil een vriend(in) met je uit? Maar moet je nog eten koken en stofzuigen omdat één van je ouders werkt en de andere verzorgd moet worden? Of maak jij je steeds zorgen om je zusje waardoor je constant afgeleid bent en studeren niet lukt? Moet jij je thuis altijd rekening houden en aanpassen aan jouw broertje?

Als jonge mantelzorger groei je op met een ouder, broer of zus, die extra hulp nodig heeft. Iemand bij jou thuis is bijvoorbeeld lang ziek, gehandicapt, autistisch, verslaafd, in de war of depressief. Het kan ook zijn dat je jezelf veel zorgen maakt om de situatie thuis en graag jouw ouders in veel dingen wilt helpen. Of soms ook minder aandacht krijgt van jouw ouders omdat ze hun handen vol hebben aan jouw broer/zus. Herken jij dit? Dan ben je niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger.

Wil jij graag met iemand over jouw thuissituatie praten, informatie of praktische tips? Daar kan ONS welzijn jou erbij helpen! Neem dan gerust contact met ons op via 088 374 2525 (lokaal tarief) of loop binnen bij één van onze jongerencentra.

Voor jongeren in Veghel e.o.:

TAKE CARE biedt individuele ondersteuning aan jonge mantelzorgers in de vorm van een luisterend oor, advies, informatie en regelen van praktische hulp.  Eén keer in de maand is in jongerencentrum De Kluis een activiteitenavond speciaal voor jonge mantelzorgers.  

Klik hier voor onze folder met alle activiteiten..

www.facebook.com/takecareveghel

Stel een vraag
Contact Herken jij jezelf als jonge mantelzorger? Neem dan gerust contact met ons op via 088 374 2525 (lokaal tarief) of loop binnen bij één van onze jongerencentra.