Cover

Basisteam Jeugd en Gezin

Is er thuis iets aan de hand wat je dwars zit, loop je tegen lastige situatie aan op school of heb je moeite voor jezelf op te komen? Het Basisteam Jeugd en Gezin biedt advies en hulp aan jongeren tot 23 jaar en hun ouders.

Hoe werkt een Basisteam Jeugd en Gezin?

Een medewerker uit het team helpt je bijvoorbeeld door je informatie te geven of je te adviseren over dingen die je kunt doen om beter met de situatie om te kunnen gaan. We helpen je om zelf een oplossing te vinden. Bijvoorbeeld door mensen die je kent te betrekken. Of door je aan te sluiten bij een activiteit of cursus voor jongeren. Is je vraag daarmee niet beantwoord? Dan zorgen we voor professionele ondersteuning die goed bij je past.

Wij helpen je bij lastige keuzes of situaties

Medewerkers uit het Basisteam Jeugd en Gezin begeleiden jongeren bijvoorbeeld bij vragen rondom scheiding, school, het maken van eigen keuzes en bij andere vragen die je mogelijk hebt. Is het zo dat een andere organisatie jullie beter kan helpen? Dan verwijzen we je door.In de Basisteams Jeugd en Gezin werken medewerkers met diverse professionele achtergronden, zoals jeugdgezondheidszorg, jeugd- en schoolmaatschappelijk werk, jeugdpsychologie, jeugd met een beperking, bijzondere opvoed- en opgroeiondersteuning en veiligheid.

Eén vast contactpersoon

Er is steeds één vast contactpersoon uit het team voor jou en je familie.De Basisteams Jeugd en Gezin werken samen met onder andere Sociaal Teams, scholen, huisartsen, woningstichtingen, zorginstellingen, zorgcoöperaties, vrijwilligersorganisaties, politie en gemeente.

Stel een vraag
Contact met Basisteam Jeugd en Gezin

Wil je contact opnemen met een Basisteam Jeugd en Gezin en kom je uit de gemeente Boekel, bel dan 0492 326800.
Kom je uit Veghel, Schijndel of Sint-Oedenrode? Bel 0413 381060. Website: www.cjgmeierijstad.nl.
In de gemeente Bernheze of Oss neem je contact op met het Centrum Jeugd en Gezin: 088 374 2526 (lokaal tarief).
In de gemeente Uden neem je contact op met de Wegwijzer Uden via 0413 281 911, optie 2.
Kom je uit de gemeente Landerd? Neem dan contact op met Toegang Jeugdhulp via teampreventie@ggdhvb.nl 

Huiselijk geweld

Heb je te maken met of vermoedens van huiselijk geweld, kindermishandeling of ouderenmishandeling en wil je hierover advies vragen of een melding doen?

Bel Veilig Thuis: 0800-2000. Dit telefoonnummer is gratis en 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Bij acuut bedreigende situaties, bel het alarmnummer 112.