Cover

Advies en begeleiding

Zijn er in jullie gezin vragen op gebied van bijvoorbeeld opvoeding, de ontwikkeling van het kind, school of jullie thuissituatie? ONS welzijn helpt kinderen, hun ouders en hun omgeving. Ook als je wat uurtjes vrije tijd over hebt of je anderen wilt helpen, kun je bij ONS welzijn terecht.

Ondersteuning

Soms ben je geholpen met informatie en advies en is je vraag direct beantwoord. Is dat niet zo, dan neemt een jeugdprofessional van het Basisteam Jeugd en Gezin in jouw gemeente contact op om een afspraak te maken. We bespreken wat jullie vraag precies is en wat er nodig is om zelf vooruit te komen. We kijken samen welke mensen uit jullie eigen omgeving met jullie mee kunnen denken over een oplossing. En bijvoorbeeld ook welke activiteiten er worden georganiseerd die jullie mogelijk verder helpen. Is de oplossing dan nog niet gevonden dan zorgen we voor professionele ondersteuning die goed bij jullie past. Er is steeds een vaste contactpersoon voor jou en je gezin.

Financiële of juridische vragen

Heb je financiële of juridische vragen? Onze sociaal-juridische medewerkers wijzen je de weg in het doolhof van sociale voorzieningen, wetten, regelingen, formulieren en instellingen. Klik hier voor meer informatie.