11 oktober 2023

Terugblik op het Krachtproef Werkfestival 2023

Wat een mijlpaal: de beweging Krachtproef telt meer dan 1.000 leden en we beleven de tiende editie van het gelijknamige festival! ONS welzijn en Lentl zijn trots dat we dit event samen met Krachtproef mochten organiseren en hopen dat alle deelnemers terugkijken op mooie ontmoetingen en inspirerende ervaringen.

Arie de Vries, bestuurder van Lentl, benadrukte bij de start het belang van opbouwwerk als fundament van sociaal werk. Als mensen deel uitmaken van gemeenschappen, zijn zij gelukkiger en hebben ze meer mogelijkheden bij het aanpakken of leren omgaan met lastige gebeurtenissen in hun leven. Het creëren en versterken van gemeenschappen is daarom heel belangrijk. De rol van professionals is hierbij zowel bescheiden als essentieel. We koesteren het vakmanschap van opbouwwerkers!

Rianne Donders, burgermeester van Maashorst, gaf ons een warm welkom op deze bijzondere plek. Ze deelde een persoonlijke ervaring en benadrukte dat een burgemeester – net als opbouwwerkers – als bruggenbouwer fungeert. Donders droeg de sleutels van ’t Handelshuys symbolisch over aan de jongeren die in ’t Handelshuys werken en leren.

Keynotespreker Femke Kaulingfreks nam de aanwezigen vervolgens mee in een prikkelend betoog over de rol van opbouwwerkers bij het aanpakken van de huidige maatschappelijke vraagstukken.

Daarna volgde een afwisselend programma van workshops en wijksafari’s, maar vooral ook volop ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Krachtproef-icoon Joop Hofman typeerde het programma als een lange pauze die af en toe werd onderbroken met een activiteit, om geen misverstand te laten bestaan over het belang van tijd voor jezelf en met elkaar.

Benieuwd naar meer terugblikken? Bezoek de website van Krachtproef en schrijf je in.

Dank aan alle deelnemers, sprekers en organisatoren van workshops en wijksafari’s, het waren hele inspirerende dagen!

Meer foto's van het Krachtproef werkfestival bekijken? Ga naar onze LinkedIn-post.