05 april 2023

Heppie box komt naar Oss!

Heppie box (een pakket vol aandacht) komt naar Oss!

In de Oss hebben 4.800 huishoudens een laag inkomen, 880 huishoudens leven langer dan een jaar onder armoedegrens. Dat zijn 7.800 volwassenen en 1.626 minderjarigen (7,1% groeit op in armoede). Meer dan de helft van het budget gaat naar vaste lasten (bron: Schuldhulpmaatje, bewerking team Onderzoek & Statistiek Gemeente Oss). Hierdoor houden ouders/verzorgers geen tot weinig geld over voor spullen hun kinderen of een uitje/vakantie met hun kinderen.

De Heppie Box is erop gericht om het hele gezin een moment van ontspanning en aandacht te bezorgen. De doos bevat namelijk niet alleen spelmateriaal, maar ook instructies voor ouders en/of verzorgers om er een echte leuke activiteit van te kunnen maken. Activiteiten die ze zelf misschien niet hadden bedacht.

Heppie box komt naar Oss! Op 17 april mogen wij 250 boxen uitdelen. We delen boxen uit aan zowel gezinnen die het financieel moeilijker hebben, als gezinnen waarvan een vakantie niet vanzelfsprekend is die door ziekte van een ouder niet op vakantie kunnen. Met deze actie willen we een bijdrage leveren aan het leven van kwetsbare kinderen én kinderen gewoon kind laten zijn.

Klik hier voor meer informatie over het Vergeten kind en Heppie box.

Like en deel het bericht op social media: