09 oktober 2023

Geld terug van de Belastingdienst: 200 tot 700 euro

Veel mensen, zowel ouderen als jongeren, laten geld liggen bij de Belastingdienst. Dit komt doordat ze hun inkomstenbelastingaangifte niet indienen of geen toeslagen aanvragen. Zelfs als je een brief hebt ontvangen waarin staat dat je geen aangifte hoeft te doen (lees hier het artikel), is het vaak slim om dit wel te doen. Gemiddeld gaat het om een bedrag tussen de €200 en €700. Dit geld kun je voor dit jaar terugvragen, maar ook tot wel vijf jaar daarvoor bij de Belastingdienst aanvragen.

Bij ONS welzijn hebben we veel ervaring met het invullen van de inkomstenbelasting en het aanvragen van toeslagen. Wil je weten of je geld kunt terugkrijgen van de Belastingdienst (bijvoorbeeld inkomstenbelasting, zorgtoeslag of huurtoeslag)? Vraag dan een gratis gesprek aan en we zoeken het voor je uit.

Maak een afspraak

Ouderen, volwassenen en jongeren: laat geen geld liggen! Bel voor een afspraak naar ONS welzijn via 088-374 25 25. Onze hulp is gratis. Getrainde vrijwilligers staan voor je klaar van 23 oktober tot 3 november in het Talentcentrum in Oss.

Een voorbeeld uit de praktijk

Stel dat je alleen AOW heeft en een klein pensioen. In dat geval is het verstandig om aangifte te doen, zelfs als de Belastingdienst zegt dat het niet nodig is. Een AOW'er met een partner heeft recht op algemene heffingskorting en ouderenkorting. Een alleenstaande AOW'er heeft daarnaast recht op alleenstaande-ouderenkorting. Met alleen AOW worden deze kortingen vaak niet volledig benut. Dit betekent dat er nog kortingen overblijven die toegepast kunnen worden op het pensioen. De Belastingdienst zal deze resterende korting aan je uitkeren wanneer je aangifte inkomstenbelasting doet. Let op: dit voorbeeld gaat uit van geen aftrekposten.

DigiD-code met sms-controle

Sinds 2022 vereist de Belastingdienst een DigiD-code met sms-controle. Ook hiervoor kun je contact opnemen met ONS welzijn.