13 februari 2024

Energiebespaarcoaches Meierijstad

Perry van der Wal en Cor Deenen van ONS welzijn zijn opbouwwerker in verschillende wijken in Veghel. Daar spreken zij de mensen, direct, in wijkgebouwen en aan de voordeur, als het nodig is en het kan, ook aan de keukentafel. Dat doen ze uiteraard als opbouwwerker, maar sinds ruim een jaar ook als energiebespaarcoach. Zij helpen dus mensen met alle vragen over energie en verduurzaming. De een heeft zelf alles gedaan en de ander heeft hier veel hulp bij nodig. Het vergt maatwerk. De inzet is duurzaamheid en besparing op geld en milieu en daarbij is er natuurlijk aandacht voor de mens, voor ieders welzijn.

Perry: “We komen bij mensen waar het 26 graden binnen is of juist bij die de verwarming niet aanzetten. Samen met woningcoöperatie en gemeente kijken we naar mogelijkheden voor energiebesparing. Ik kan als opbouwwerker ook signalen doorzetten over armoede, slechte gezondheid enzovoorts. Ik kom te weten wie er als hulpverlener over de vloer komt, wat het netwerk kan doen en wat de bewoner zelf kan. Het zijn de kleine dingen die gratis zijn, maar veel kunnen betekenen.”

Met de juiste hulp besparen sommige mensen vele euro's per maand op hun rekening, komt er meer of minder warmte in huis, een juiste ventilatie, maar ook de gratis ondersteuning en energiebespaarmiddelen zoals radiatorfolie en/of een ledlamp.

Perry en Cor merken dat mensen de hulp enorm waarderen: “Dank je wel voor je steun en wijsheid”, “Je doet mooi werk, waar ik van mocht profiteren”, “Superfijn dat jullie bij ons aan de deur komen”, “Dit scheelt veel geld en gaaf dat dit gratis is”, Wauw, dat de gemeente dit doet!”

Wil je hulp van een een energiebespaarcoach? Neem contact op met ONS welzijn.
ONS welzijn is onderdeel van Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad.