16 mei 2024

Doorgang fusie Welzijn De Meierij en ONS welzijn

Na jaren van succesvolle samenwerking, binnen de Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad, kondigen Welzijn De Meierij en ONS welzijn met trots aan dat zij hun krachten bundelen. Met als doel om de gezamenlijke dienstverlening voor de inwoners van gemeente Meierijstad verder te optimaliseren en door te ontwikkelen, mede in samenwerking met onze coöperatiepartners, Lumens, Farent en MEE.

Deze beslissing volgt op een grondig onderzoek uitgevoerd in het afgelopen jaar, waarbij de potentieel positieve impact van een fusie duidelijk naar voren kwam. De fusie vindt gefaseerd plaats, waarbij per 1 juli aanstaande Welzijn de Meierij zich voegt bij Lentl, een groep van sociaalwerkorganisaties waartoe ONS welzijn reeds behoort. Vervolgens wordt op 1 januari het Meierijstad-deel van ONS welzijn samengevoegd met Welzijn De Meierij, wat leidt tot de vorming van één organisatie.

Verschil maken
Deze nieuwe organisatie blijft functioneren als onderdeel van Lentl en de coöperatie Sociaal Werk Meierijstad, en streeft ernaar om ondersteuning te bieden aan alle inwoners die dat nodig hebben. Met de expertise van ongeveer 80 sociaal werkers, de steun van ruim 800 vrijwilligers en een nauwe samenwerking met netwerkpartners, is de organisatie uitstekend toegerust om een verschil te maken in de gemeente.

Nieuwe directeur
Verder is bekendgemaakt dat Ralph Koenis naast zijn rol als directeur bij ONS welzijn, directeur van de nieuwe organisatie wordt. Huidige directeur-bestuurder Trix Cloosterman van Welzijn De Meierij neemt eind juni 2024 afscheid en heeft zich niet beschikbaar gesteld voor de functie binnen de nieuwe organisatie.

Krachten bundelen
Deze fusie versterkt de lokale verbondenheid en bundelt de krachten op het gebied van expertise, vakmanschap, partnerschap en bedrijfsvoering, met als doel een duurzame en effectieve bijdrage te leveren aan de welzijn van alle inwoners van Meierijstad.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht, neem dan contact op met ONS welzijn: Lissa Groenewoud via communicatie@lentl.nl of Welzijn De Meierij: Sara van Bree via social@welzijndemeierij.nl.

ONS welzijn en Welzijn De Meierij werken samen in Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad.