05 april 2022

€ 800 energietoeslag voor lage inkomens in gemeente Oss


Huishoudens met een laag inkomen kunnen in Oss een eenmalige energietoeslag van € 800 krijgen in 2022. Met dit extra geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen.


Toeslag aanvragen


Inwoners die een bijstandsuitkering en/of minimaregeling krijgen, hoeven de energietoeslag niet zelf aan te vragen. Zij krijgen het bedrag half april automatisch overgemaakt. Andere inwoners met een laag inkomen kunnen de toeslag vanaf 20 april 2022 aanvragen via de website van de gemeente. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van de toeslag is te vinden op www.oss.nl/energietoeslag.

Waarom is er de energietoeslag?


De energieprijzen zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor is de energierekening van veel huishoudens honderden euro’s duurder. Het rijk verlaagt de energiebelasting. Dat ziet iedereen terug op de energierekening. Maar huishoudens met een laag inkomen hebben het extra lastig door de hoge energieprijzen. Daarom maakte het rijk geld vrij voor een eenmalige energietoeslag van € 800 per huishouden.

Advies om te besparen op uw energierekening


Wilt u besparen op uw energie, maar weet u niet zo goed hoe? Plan dan nu een gratis gesprek met een vrijwillige energiecoach! Samen kijken jullie naar de mogelijkheden. En dat bij u aan de keukentafel! Kijk voor meer informatie op www.ossschakeltdoor.nl.

Zorgen over het betalen van uw rekeningen? Neem contact op!


Heeft u moeite met het betalen van uw rekening(en)? Dan is het belangrijk om daar met iemand over te praten. Dat kan een bekende zijn of professionals of vrijwilligers die mensen helpen bij hun geldzaken. Denk aan Sociaal Raadslieden van ONS welzijn, consulenten Schuldhulpverlening van de gemeente Oss of een Schuldhulpmaatje. Wacht niet te lang, maar kom in actie! Kijk op voor meer informatie over wat u kunt doen op Hulp bij geldzaken.