03 december 2020

2021 wordt Het Jaar van de Vrijwilliger

Als vrijwilliger maak je een verschil in het leven van anderen. Wie leert de bewoonster van een woonzorgcentrum in deze tijd facetimen met haar kleinkinderen? Een vrijwilliger. Wie schreef dat stukje in het clubblad over de beroemde voetbalster toen ze negen jaar was? Een vrijwilliger. We leest er voor aan de knderen van een Syrisch gezin? Een vrijwilliger. Van alle Nederlanders boven de 15 verricht meer dan de helft vrijwilligerswerk. Er is nog steeds een tekort aan vrijwilligers. Ook op plaatsen waar je wellicht nooit aan denkt en juist nu meer dan ooit.

Er is behoefte aan fietsmaatjes bij verpleeghuizen. Rondleiders in musea. Mensen die online fake news verwijderen. Natuurbeheerders. Evenementenmakers en zelfverdedigingstrainers. Bestuurders van clubs en verenigingen. Of mensen die willen luisteren naar de levensverhalen van zieken als het levenseinde nadert. De grootste werkgever van Nederland is het vrijwilligerswerk. Je vindt er mooi werk voor meer mensen en meer doelen dan je misschien ooit hebt geweten.

Werk jij ook mee om Nederland nog mooier te maken? Ons land wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door de miljoenen mensen voor we andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is en die graag vrijwilligerswerk doen. Het geeft veel voldoening en brengt ons in contact met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. ‘Mensen maken Nederland’, is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021. Wil je meewerken aan een samenleving die geen sololeving is?

Vraag eens in je omgeving wat je als vrijwilliger allemaal kunt doen. Of kijk op www.mensenmakennederland.nu.

Ook bij ONS welzijn kun je voor vrijwilligerswerk terecht. En we kunnen je bemiddelen naar vrijwilligerswerk bij andere organisaties. We hebben een uitgebreide expertise op het gebied van vrijwilligerswerk. Klik op de hoofdpagina van deze site op de button Vrijwilligerswerk en zie wat we allemaal voor je kunnen betekenen.