Toeslagen

Wist je dat...

de toeslagen van de belastingdienst voor het komend jaar weer opnieuw zijn vastgesteld? Goed om even na te laten kijken of er iets is veranderd in jouw geval.

Zorgtoeslag

Dit is de enige toeslag die omlaaggaat. Dit kan tot wel €300 oplopen op jaarbasis. De zorgtoeslag wordt (bijna) ieder jaar opnieuw vastgesteld omdat de premies elk jaar stijgen. Als de premie volgend jaar weer stijgt, stijgt de zorgtoeslag ook wat.

Huurtoeslag

De huurtoeslag gaat per 1 januari omhoog. Daarnaast gaat ook de inkomensgrens voor de huurtoeslag omhoog met €1250. Hierdoor hebben meer huishoudens straks recht op huurtoeslag. Had je in 2023 geen recht op huurtoeslag omdat het inkomen iets te hoog was? Dan is het zeker de moeite waard om er even naar te laten kijken.

Kindgebonden budget

Het kindgebonden budget gaat ook omhoog. Voor het eerste kind kan dit oplopen tot maximaal €750 per jaar. Voor elk kind wat erna komt kan het kindgebonden budget omhooggaan met maximaal €883. De inkomensgrens voor kindgebonden budget is voor 2024 niet aangepast. Volgend jaar (2025) gaat de inkomensgrens voor kindgebonden budget wel omhoog.

Kinderopvangtoeslag

De vergoeding wordt verhoogd en de maximale uurprijs voor de dagopvang wordt €10,25. Voor buitenschoolse opvang wordt het maximum uurtarief €9,12 en voor gastouderopvang is dat €7,53.
Weten of je recht op toeslagen kan op www.toeslagen.nl/proefberekening. Wil je zien of iets is gewijzigd in je huidige toeslagen? Dat kan ook op toeslagen.nl onder “mijn toeslagen”.
Dilek, Sociaal Raadslid