Aan wie stel jij jouw financiële vragen?

Deze maand: Belastingaangifte 2022; laat jij geld liggen?

Team Sociaal Raadliedenwerk bij ONS welzijn geeft antwoord

Uit de praktijk blijkt, dat veel mensen ‘geld laten liggen’ bij de Belastingdienst. Dit omdat ze geen aangifte inkomstenbelasting doen of geen toeslagen aanvragen. Het gaat vooral om ouderen en mensen met chronische ziekten, mensen met een lager inkomen, maar ook om jongeren met een bijbaan.

Ik heb geen bericht ontvangen
Ook als je geen bericht ontvangt of hebt ontvangen van de belastingdienst dat je geen aangifte hoeft te doen kan het verstandig zijn om dit te laten controleren.
Deze aangifte kan voor het jaar 2022 gedaan worden, maar ook voor alle 5 jaren hiervoor.

Wat kan ONS welzijn doen?
ONS welzijn heeft ruime ervaring met het doen van de aangifte inkomstenbelasting en het aanvragen van toeslagen. Hoe kom je erachter of je geld van de Belastingdienst terug kunt krijgen (inkomstenbelasting, zorgtoeslag en/of huurtoeslag)? Meestal kunnen wij met één gesprekje zien of je recht heeft op geld van de Belastingdienst.

Heb je een inkomen van maximaal €27.500 bruto per jaar, ben je geen zelfstandige en heb je geen bewindvoerder, neem dan contact op met ONS welzijn op 088-374 25 25 om een afspraak te maken. Deze dienstverlening is gratis.