Hulp bij aangifte inkomstenbelasting?

Check of jij geld laat liggen en vraag gratis advies aan bij ONS welzijn

Uit de praktijk blijkt dat veel mensen ‘geld laten liggen’ bij de Belastingdienst, omdat ze geen aangifte inkomstenbelasting doen of geen toeslagen aanvragen. Het gaat vooral om ouderen en mensen met chronische ziekten, jongeren met een bijbaan en mensen met een lager inkomen.

Doe aangifte inkomstenbelasting


Als je niet verplicht bent tot aangifte inkomstenbelasting is het vaak toch verstandig dit te doen. Het kan gaan om enkele honderden euro’s bij de inkomstenbelasting. Deze aangifte gaat over het jaar 2023. Heb je nooit bericht ontvangen? Dan kun je dat tot 5 jaar terug doen. In 2024 kun je dus nog aangifte doen over 2019.

Krijg ik geld terug?


Hoe kom je erachter of je geld van de Belastingdienst terug kunt krijgen? Denk hierbij aan de inkomstenbelasting, zorgtoeslag en/of huurtoeslag. Meestal kunnen wij met één gesprekje zien of je recht hebt op geld van de Belastingdienst.

Kom ik in aanmerking voor advies?

ONS welzijn heeft ruime ervaring met het doen van de aangifte inkomstenbelasting en het recht op toeslagen te onderzoeken en aan te vragen. Onze dienstverlening is gratis. Wil je weten of je in aanmerking komt voor advies en ondersteuning door ONS welzijn? Bekijk het stroomschema.

Afspraak maken

Voor inwoners van Bernheze, Maashorst, Meierijstad en Oss bel je naar ONS welzijn via 088-374 25 25. Als je in aanmerking komt voor advies, word je in maart of april gebeld voor een afspraak.

Ik kan niet op locatie komen, wat nu?
Handicap of mobiliteitsproblemen waardoor afspraak op locatie niet mogelijk is? Bel ons op 088-374 25 25. Wij kijken samen naar de mogelijkheden.

Wat moet ik meenemen?
Neem voor je afspraak de volgende documenten mee: je jaaropgave (van je werkgever, het UWV, de SVB, of je pensioenfonds), gegevens over aftrekposten (zoals medische kosten, kosten voor medische reizen, en dieetverklaringen), je DigiD, en de saldi van je spaarrekeningen. 

Geen DigiD-code?
Mocht je geen DigiD-code hebben, dan kan deze worden aangevraagd onder begeleiding van een vrijwilliger tijdens het (financieel) inloopspreekuur in de wijk of het dorp. Doe dit ruim op tijd, er zijn een paar dagen nodig voor het aanvragen, verzenden en activeren. Zonder DigiD-code kunnen wij geen advies geven.

Wil je weten of je in aanmerking komt voor advies en ondersteuning door ONS welzijn? Bekijk het stroomschema.