Advies en hulp

Kun je een vraag of situatie in je leven (even) niet alleen oplossen?
Onze teams bieden advies en hulp, zoeken samen met jou naar een oplossing. Variërend van een kort contact voor het geven van informatie of advies tot langere begeleiding met een plan van aanpak. Je kunt bij onze teams terecht met al je vragen of problemen op het gebied van wonen, zorg en welzijn, financiën, opvoeden en opgroeien en gender en/of identiteits vraagstukken. Je krijgt voldoende handvatten mee om daarna zelfstandig verder te kunnen.

Voor wie?

Voor mensen van alle leeftijden die (even) niet verder kunnen met een situatie. Veelvoorkomende situaties waarbij je steun kunt krijgen zijn:
  • Eigen regie
  • (Echt)scheiding
  • Eenzaamheid
  • Licht verstandelijke beperking
  • Psychische problematiek
  • Rouw
  • Veiligheid (huiselijk geweld, seksueel geweld)

Hoe werken onze teams?

ONS welzijn werkt vanuit teams waarin mensen werken met diverse specialismen zoals sociaal cultureel werk, maatschappelijk werk, leven met een beperking, schuldhulpverlening, ouderenadvies, (jeugd-) gezondheidszorg, jongerenwerk, sociaal-juridisch advies en opgroeien- en opvoedondersteuning. Door deze veelzijdige kennis hebben onze teams kennis over problematiek bij jeugd, gezin, volwassenen en ouderen. De teams zijn er voor mensen van alle leeftijden. De teams werken vanuit wijken en dorpen: je kunt dicht bij huis bij hen terecht. Als ondersteuning een langere periode duurt, dan is een vaste contactpersoon voor je aanwezig in het team.

Wij helpen je verder

Een medewerker van het team helpt je op weg, bijvoorbeeld door informatie te verstrekken of ondersteuning te geven bij het versterken van je eigen mogelijkheden. Ook ondersteunen we je door de weg te wijzen naar passende hulp of vrijwilligerswerk. Daarnaast biedt het team psychosociale hulp bij allerlei vragen en psychische problemen rondom bijvoorbeeld scheiding, ontwikkeling van je kind, omgaan met een beperking, rouw, eenzaamheid, omgaan met ziekte of ouder worden, huiselijk geweld en gender en/of identiteits vraagstukken. Is het zo dat een andere organisatie je beter kan helpen? Dan verwijzen we je door.
Contact

Loop jij ook rond met een situatie of vraag in je leven waar je graag met iemand over wilt praten? Neem gerust contact op met ONS welzijn via 088 374 2525 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in!

Kom je uit de regio Uden, Volkel of Odiliapeel? Neem contact op met de toegang van de gemeente Maashorst (0413 281911, keuze 1) voor aanvraag van individuele ondersteuning.
Contact