Samen in de wijk

Ons wijkwerk richt zich op het verbeteren van woon- en leefomstandigheden van buurtbewoners door hen te betrekken bij en hun invloed te versterken op het verbeteren van de leefbaarheid van hun woonomgeving.

Waarom wijkwerk?

Mensen die mee doen, actief zijn en zich inzetten voor anderen zijn gezonder en kunnen zich langer zelf redden. ONS welzijn ondersteunt en stimuleert samenwerking van mensen bij initiatieven in de wijk op het vlak van onderlinge steun, participatie en leefbaarheid. Resultaat is een wijk of kern met een sterke, bruisende sociale infrastructuur, die aansluit bij de behoeftes van de inwoners van een wijk op het vlak van onderlinge steun, participatie en leefbaarheid.

Waar vind je ONS?

Teams in de wijk

ONS welzijn werkt vanuit teams in de wijk voor mensen van alle leeftijden, je kunt dichtbij huis bij hen terecht. Heb je een goed idee voor jouw wijk of buurt of wil je zelf ergens aan mee doen maar je weet niet goed waar te beginnen? Kom in contact met het ONS welzijn team in jouw wijk via telefoonnummer 088 374 2525 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in. Samen bekijken we je vraag én de mogelijkheden.

Verstuur een vraag
Talentcentra
Iedereen heeft talenten, loop daarom eens binnen bij een Talentcentrum in Oss of Heesch. Om je talenten te delen met anderen of deel te nemen aan van alles dat daar te beleven is. Van gezellig koffiedrinken, yogales, taal- of computercursus tot creatieve workshops, meestal georganiseerd door de mensen zelf en vrijwilligers. Deelname is in principe gratis, je betaald hoogstens voor gebruikte materialen. Zelf iets organiseren? Je bent van harte welkom in de Talentcentra, je kunt van daaruit starten óf overleggen hoe je dit opstart bijvoorbeeld. Kortom van alles te doen en te beleven in de Talentcentra! Graag nodigen we je uit om eens bij ons binnen te lopen. En spreek gerust iemand aan als je meer informatie wilt!

Locaties Talentcentra