Zorg jij voor iemand?

Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Mantelzorg kan veel moois brengen, maar kan ook intensief zijn. Zeker als de zorg langer duurt dan gedacht, steeds zwaarder wordt en vooral naast een baan. Gelukkig is er ondersteuning mogelijk!

Mantelzorgondersteuning

Het ONS welzijn team in jouw wijk of gemeente geeft praktische en emotionele ondersteuning aan mantelzorgers. Heb je behoefte aan een gesprek over je mantelzorgtaak? Wil je meer weten? Neem contact op met ONS welzijn en wij denken met je mee. Om overzicht te krijgen over de situatie, het organiseren van de combinatie werk en mantelzorg of het regelen van praktische ondersteuning thuis door een vrijwilliger. Ook levert ONS welzijn onbetaalde zorg door vrijwilligers in te zetten bij mensen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking én mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Ons doel is het ontlasten van de mantelzorger en ondersteuning bieden bij het kunnen blijven meedoen in de samenleving.

  • Voor informatie en tips kun je de websites bezoeken van MantelzorgNL en Samen Beter Thuis
  • Voor groepen en trainingen voor mantelzorgers kun je de activiteitenkalender bekijken, zie het menu.
Informatiegids voor senioren

In de Informatiegids voor senioren is informatie te vinden over zelfstandig wonen, zorg en hulp thuis, geldzaken, vrijetijdsbesteding, vervoer en mobiliteit, tijdelijke zorg buitenhuis of wonen in een zorginstelling en ondersteuning voor mantelzorgers. 

Jonge mantelzorger

Eén op de tien jongeren groeit op in een gezin waar een gezinslid extra zorg nodig heeft door een ziekte of handicap. Vaak doe je dan meer in het huishouden dan je leeftijdgenoten die opgroeien in een gezin met gezonde mensen. Help je bijvoorbeeld bij de persoonlijke verzorging van de zieke, bied je emotionele steun en zorg je soms ook voor je broers en zussen? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Je kunt dan bij ons terecht voor een luisterend oor, het regelen van praktische hulp en we kunnen je in contact brengen met andere jonge mantelzorgers. Bekijk ook Take Care (omgeving Veghel) en We Matter (omgeving Oss) voor meer informatie over gezellige bijeenkomsten speciaal voor jonge mantelzorgers.

Ervaringen van mantelzorgers

Neem contact op met ONS!

Heb je een vraag? Neem contact op met ONS welzijn per telefoon via 088 374 25 25, lokaal tarief (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of verstuur je vraag via het contactformulier.