Je bent niet alleen

Van alle jongeren in Nederland is één op de vier een jonge mantelzorger. Als jonge mantelzorger groei je op met een ouder, broer of zus, die extra hulp nodig heeft. Iemand bij jou thuis is bijvoorbeeld lang ziek, gehandicapt, autistisch, verslaafd, in de war of depressief. Het kan ook zijn dat je veel zorgen hebt om de situatie thuis en graag jouw ouders in veel dingen wilt helpen. Of soms krijg je ook minder aandacht van jouw ouders omdat ze hun handen vol hebben aan jouw broer/zus. Herken jij dit? Dan ben je niet de enige.

Ben ik een jonge mantelzorger?

Wil een vriend(in) met je uit? Maar moet je nog eten koken en stofzuigen omdat één van je ouders werkt en de andere verzorgd moet worden? Of maak jij je steeds zorgen om je zusje waardoor je constant afgeleid bent en studeren niet lukt? Moet jij je thuis altijd aanpassen aan jouw broertje of zusje? Vaak doe je dan meer in het huishouden dan je leeftijdgenoten die opgroeien in een gezin met gezonde mensen. Help je bijvoorbeeld bij de persoonlijke verzorging van de zieke, bied je emotionele steun en zorg je soms ook voor je broers en zussen? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Je kunt altijd bij ons terecht voor een luisterend oor, het regelen van praktische hulp en we kunnen je in contact brengen met andere jonge mantelzorgers.

Bel of kom eens langs

Wil jij graag met iemand praten over jouw thuissituatie of informatie of praktische tips krijgen? Wij zijn er voor jou in onze jongerencentra! Bekijk ook Take Care (omgeving Veghel) en We Matter (omgeving Oss) voor meer informatie over gezellige bijeenkomsten speciaal voor jonge mantelzorgers. Of loop binnen bij één van onze jongerencentra, neem telefonisch contact op via 088 374 2525 of vul het formulier in!

Neem contact op met ONS!

Heb je een vraag? Neem contact op met ONS welzijn per telefoon via 088 374 25 25 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of verstuur je vraag via het contactformulier.