ONS welzijn staat voor u klaar in coronatijd

ONS welzijn is bereikbaar voor vragen of situaties waar u door corona voor kan komen te staan. ONS welzijn is er voor iedereen en juist in deze tijd willen wij voor mensen in beeld zijn en blijven.

Reguliere dienstverlening

Onze reguliere dienstverlening loopt tijdens de lockdowns door, zoveel mogelijk online en waar noodzakelijk ook fysiek. Onze teams in de wijk zijn ook extra actief op wijkniveau en zoeken naar creatieve manieren om inwoners toch te blijven ontmoeten. Zij zijn aanwezig in wijkcentra die open zijn voor inloop / vragen van mensen en zij zetten spreekuren in de wijkcentra die open zijn voort.

Specifiek coronaprogramma

ONS welzijn ontwikkelde samen met partners als GGD, Slachtofferhulp en huisartsen een uniek programma voor alle inwoners van haar hele werkgebied. Dit programma is grotendeels gebaseerd op de reguliere dienstverlening van ONS welzijn, maar waarnaar door de coronasituatie momenteel meer vraag is. Denk aan psychosociale ondersteuning, eenzaamheidbestrijding, rouw- en lotgenotencontact, financieel/juridische ondersteuning en schuldhulpverlening /armoedebestrijding.

Vrijwilligersbemiddeling

Tijdens de eerste coronagolf meldden zich veel vrijwilligers aan die iets wilden betekenen voor een ander. Nu in de voortdurende lock-downs, is de vraag naar vrijwilligers juist groter dan de instroom. Dit komt deels doordat mensen nu kunnen doorwerken, of weer werk hebben gevonden waardoor ze vaak minder tijd en ruimte hebben om vrijwilligerswerk te doen. Ook is de vraag naar hulp van een vrijwilliger vanuit overbelaste mantelzorgers toegenomen.

Maaltijdvoorziening

ONS welzijn organiseert met diverse samenwerkingspartners, de maaltijdvoorziening aan mensen. De Eetpunten zijn tijdens de beperkende coronamaatregelen gesloten, maar de maaltijdbezorging aan huis gaat door. Lukt het u niet om op een andere manier een maaltijd te verkrijgen, neemt u dan contact op met ONS welzijn via 088 - 3742525. Wij denken met u mee om een oplossing te zoeken in uw eigen omgeving. Ook kan een thuisbezorgde maaltijd bijvoorbeeld een oplossing zijn. De Maaltijdservice aan huis blijft doorgaan, en is bereikbaar via telefoon 085 - 902 04 92 of email info@demaaltijdservice.nl.
Met deze inzet vanuit ONS welzijn kunnen wij u zo goed mogelijk van dienst zijn. Meer dan ooit werkt ONS welzijn daarin samen met vrijwilligers, gemeenten en onze samenwerkingspartners om er te zijn voor wie dat nodig heeft.

Coronanieuws

Neem contact op met ONS!

Heb je een vraag? Neem contact op met ONS welzijn per telefoon via 088 374 25 25 (maandag t/m vrijdag van 08.30 - 17.00 uur) of verstuur je vraag via het contactformulier.