Conflict met je buren?

Samen werken aan een oplossing

Buurtbemiddeling zorgt ervoor dat kleine of grote ergernissen tussen buren geen onoplosbaar conflict worden.

Wat biedt ONS welzijn

Bij Buurtbemiddeling helpen getrainde bemiddelaars buren om weer met elkaar te praten, samen oplossingen te bedenken en zo nodig afspraken te maken. Ze zijn onpartijdig en zetten zich vrijwillig in voor buurtbemiddeling. De buurtbemiddelingsgesprekken en afspraken zijn strikt vertrouwelijk.

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

Er zijn geen kosten verbonden aan Buurtbemiddeling. Neem voor meer informatie contact op met ONS welzijn. Vul voor meer informatie het formulier in of bel 088 374 2525, lokaal tarief.

Voor wie is het?


Buurtbemiddeling is bedoeld voor mensen die een conflict hebben met hun buren. Denk aan geluidsoverlast, overhangende takken of overlast van huisdieren.
Neem contact op

Buurtbemiddeling in de gemeenten

Buurtbemiddeling Bernheze
Stuur een e-mail naar buurtbemiddelingbernheze@ons-welzijn.nl of neem contact op via 088 5671415. Bekijk hier de folder voor meer informatie over Buurtbemiddeling in Bernheze.

Buurtbemiddeling Maashorst
Stuur een e-mail naar buurtbemiddelingmaashorst@ons-welzijn.nl of neem contact op via 088 3742525. Bekijk hier de folder voor meer informatie over Buurtbemiddeling in Maashorst.

Buurtbemiddeling Meierijstad
Ga naar de website van Welzijn De Meierij voor meer informatie voor Schijndel, Sint Oedenrode en omgeving.
Voor Veghel en omgeving: stuur een email naar buurtbemiddelingveghel@ons-welzijn.nl, of neem contact op via 088 3742525.

Buurtbemiddeling Oss
Stuur een e-mail naar buurtbemiddelingoss@ons-welzijn.nl of neem contact op via 088 3742525. Bekijk hier de folder voor meer informatie over Buurtbemiddeling in Oss.

Hoe werkt het?

Stap 1: In het eerste contact met buurtbemiddeling bespreek je wat er aan de hand is. Vervolgens besluit je samen of je verder gaat. Je kunt Buurtbemiddeling bereiken via bovenstaande contactgegevens.

Stap 2: Er volgt een kennismaking bij jou thuis met twee buurtbemiddelaars. In dit gesprek vertel je wat er speelt.

Stap 3: De bemiddelaars gaan als neutrale gesprekspartner naar de buurtbewoners om wie het gaat. Zij horen ook hun verhaal.

Stap 4: Als iedereen ermee eens is, vindt er een gezamenlijk gesprek plaats. De buurtbemiddelaars zorgen ervoor dat het gesprek goed verloopt, dat alles aan bod komt en dat er duidelijke afspraken worden vastgelegd. Het gesprek vindt plaats op een “neutrale” plek, bijvoorbeeld in een buurthuis.

Stap 5: Na enkele weken neemt buurtbemiddeling contact op om te informeren hoe het gaat.

Tips

www.problemenmetjeburen.nl
Op de website vind je informatie en suggesties hoe je problemen met je buren kunt oplossen. Je leest over de meest voorkomende burenproblemen en ervaringen van anderen.

Dát is makkelijk praten
1 op de 4 Nederlanders ergert zich wel eens aan zijn buren. Het gaat vaak om kleine irritaties die op lange termijn tot grote ergernissen kunnen leiden.
Hoe voorkom je dat dat gebeurt? Er samen over praten is niet altijd even makkelijk. Toch kun je er zelf iets aan doen. Volg de 5 stappen.

10 tips om met je buren in gesprek te gaan

Buurtbemiddelingsverhalen

Partners

Buurtbemiddeling is een gezamenlijk project van ONS welzijn en:
gemeente Oss, politie, Brabant Wonen, Mooiland
gemeente Meierijstad, Welzijn de Meierij, Area, Woonstichting Kleine
gemeente Bernheze, woningcorporatie Mooiland, Woonstichting Kleine Meierij, Woonstichting Joost en de wijkagenten van de politie
gemeente Maashorst


Neem contact op

Vul hier je gegevens in, zodat wij je vraag goed kunnen beantwoorden.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.