Ontmoeten

Take Care

Gezellige bijeenkomsten voor jonge mantelzorgers

Je bent een jonge mantelzorger als je thuis woont en opgroeit met een gezinslid dat hulp of zorg nodig heeft. Je kunt dan b.v. zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun. Of je maakt je zorgen over een gezinslid of juist zelf aandacht missen doordat de zorg voor jouw broer of zus meer aandacht vraagt. Als jonge mantelzorger kun je bij Take Care terecht om echt even helemaal niets te hoeven doen.

Voor wie is het?

Jonge mantelzorgers van van 12 t/m 24 jaar. Is er thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak jij je daarover zorgen? Help jij thuis vaak mee? Zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger! Een aantal voorbeelden: één van je ouders is verslaafd aan alcohol, je moeder is vaak somber en verdrietig, een druk broertje die veel aandacht krijgt.

15-jarige Take Care deelnemer: “Ik voel me minder alleen, Take Care is een grote vriendengroep.”

Wat biedt ONS welzijn
Eén keer in de maand organiseert Take Care de activiteit “Even helemaal niks” voor jonge mantelzorgers. Zij kunnen hier ontspannen, even zichzelf zijn en in contact komen met jongeren die hetzelfde meemaken. Het is een zorgeloze activiteit, jij bepaalt wat je doet. Je kunt bv. samen koken en eten, samen leuke spelletjes doen, bowlen of andere leuke activiteiten. Take Care is in jongerencentrum De Kluis in Veghel.

Take Care geeft ook individuele begeleiding voor jonge mantelzorgers in de vorm van een luisterend oor, advies, informatie en het regelen van praktische hulp.

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

Herken jij een jonge mantelzorger, herken jij jezelf hierin of wil je informatie over Take Care? Neem gerust contact met ons op. Neem ook een kijkje op onze website. Vul voor meer informatie het formulier in of bel 088 374 2525.

Meer informatie / interesse?

Vul hier je gegevens in. 

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

Dit vind je mogelijk ook interessant