Praten

Training Omgaan met dementie

Voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie.

Dementie is een ingrijpende ziekte, zowel voor degene met dementie als voor de naaste omgeving. Veel mensen hebben een zware taak aan de verzorging en begeleiding van iemand met dementie en kunnen dit moeilijk met anderen delen. Tijdens de training krijg je adviezen en wissel je ervaringen uit met andere mantelzorgers.

Voor wie is het?

Voor mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie.
Wat biedt ONS welzijn

Tijdens de bijeenkomsten praten we over onderwerpen als hoe ga je om met dementie, hoe verwerk je verdriet, waar kun je terecht voor hulp en zorg en hoe zie je de toekomst. Ook krijg je tips hoe je als mantelzorger minder snel overbelast raakt zodat je de zorg beter volhoudt.

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

De training wordt georganiseerd in samenwerking met Ypse. Ypse helpt mensen met psychische problemen Er zijn 6 bijeenkomsten van 2 uur met een terugkombijeenkomst na een half jaar. Deelname aan de training is gratis. Vul voor meer informatie het formulier in of bel 088 374 2525 (lokaal tarief). De training wordt gegeven in Oss en Meierijstad.

  • Veghel: In het voorjaar start de cursus. Vragen? Neem gerust contact op met: Annette Vogels 06-10418132 of Annemie Ruys 06-13989189 van Ypse.
  • Schijndel /St Oedenrode: In het najaar start de cursus. Vragen? Neem gerust contact op met: Lotte van der Heijden 06-20587089 van welzijn de Meierij en Annemie Ruys Ypse
  • Oss: Neem contact op met ONS welzijn.
Neem contact op

Vul hier je gegevens in, zodat wij je vraag goed kunnen beantwoorden.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

Dit vind je mogelijk ook interessant