Praten

Lotgenotengroep 'Rouw in coronatijd'

Lotgenotengroep voor volwassenen

Het overkomt veel mensen in deze coronatijd: je verliest een dierbare en kunt niet goed afscheid nemen. Een troostende omhelzing, de hand vasthouden, een mooie begrafenis: het kan niet of nauwelijks. Hoe kun je betekenis geven aan verlies, in tijden van corona? Hoe troost je iemand, wanneer fysiek contact niet mogelijk is? En hoe ga je om met rouw?


Voor wie is het?

Voor volwassenen die een dierbare zijn verloren in coronatijd en die behoefte hebben aan ontmoeten en ervaringen delen met anderen. 
Wat biedt ONS welzijn
Rouwen in coronatijd is in een aantal opzichten gecompliceerder dan in niet-coronatijd. Wellicht heb je afscheid moeten nemen van jouw dierbare op de IC. Een afscheid met een mondkapje op, een beschermend pak aan, tussen de bliepjes van de infuusstandaarden, met soms een verbod op aanraking van jouw dierbare en mogelijk zelfs afscheid via beeldbellen. Dit kan het rouwproces bemoeilijken.

Verwerking van je verdriet gaat niet in één stapsgewijze beweging. Het is een grillig proces. Je kunt het niet goed of fout doen. Inzicht krijgen in wat je nodig hebt om te komen tot een gezonde verwerking te komen en praktische tips kunnen je helpen om, langzaam maar zeker, de draad van het leven weer op te pakken. Tijdens de groep ontmoet je lotgenoten en deel je ervaringen met anderen. 

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

Bij voldoende interesse start ONS welzijn ook bij jou in de buurt een lotgenotengroep ‘Rouw in coronatijd’. Daar waar je anderen ontmoet en ervaringen kunt delen. Voor meer informatie, bel 088 374 25 25 (lokaal tarief) of vul het contactformulier in. 
Meer informatie / interesse?

Vul hier je gegevens in. 

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

Dit vind je mogelijk ook interessant