Hulp bij mantelzorg

Training De zorg de baas

Mantelzorgers die balans zoeken tussen zorgen voor een ander en voor zichzelf

Als je zorgt voor je zieke of gehandicapte partner, familie, vriend of buur, dan ben je mantelzorger. Zoals de meeste mantelzorgers zie jij jouw hulp waarschijnlijk als vanzelfsprekend en met liefde gedaan. Dat neemt niet weg dat het soms zwaar is of dat er soms moeilijke keuzes gemaakt moeten worden. Misschien combineer je de zorg voor een naaste met werk of andere bezigheden buitenshuis. Of je zorgt voor meerdere mensen om je heen. Vaak wordt de zorg, om allerlei redenen en vrijwel ongemerkt, zwaarder naarmate de tijd verstrijkt.

Mantelzorg overkomt je. Zoals vele mantelzorgers zie je jouw hulp als vanzelfsprekend en doe je het met liefde, maar het kan zwaar zijn. Hoe blijf je zelf in balans?

Voor wie is het?

Deze training is voor iedereen die zorgt voor een zieke of gehandicapte partner, familie, vriend of buur. De training is voor mantelzorgers die balans zoeken in ‘zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf’.
Wat biedt ONS welzijn

Om de zorg vol te kunnen houden, maar vooral om te voorkomen dat je als mantelzorger tè zwaar belast wordt, organiseert ONS welzijn deze training speciaal voor mantelzorgers. Voor diegenen dus die de (langdurige) zorg voor een naaste op zich hebben genomen.

In 6 bijeenkomsten kijk je naar je eigen situatie en krijg je aan de hand van je eigen situatie handreikingen om zo goed mogelijk met soms moeilijke omstandigheden om te gaan. Je wisselt ervaringen en tips uit. Je leert praktische en emotionele steun te vragen en de zorg zo te regelen dat je er minder alleen voor staat. Daarnaast maak je een aanzet om beter te kunnen reageren op gedrag van degene die je verzorgt, meer te genieten en minder te piekeren, minder schuldgevoelens te hebben en meer tijd vrij te maken voor je eigen behoeften en wensen. In een laatste terugkombijeenkomst bekijk je onder meer wat je aan de bijeenkomsten hebt gehad en welk effect het heeft op jezelf en je omgeving.

Hoe kan ik hieraan deelnemen?

Er vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats. Daarna volgen 5 bijeenkomsten van 2 uur en één terugkombijeenkomst na 1 maand. Deelname aan de training is gratis.Vul voor meer informatie het formulier in of bel 088 374 2525 (lokaal tarief).
Neem contact op

Vul hier je gegevens in, zodat wij je vraag goed kunnen beantwoorden.

Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.
Om verder te kunnen gaan, voer gegevens in bij de gemarkeerde velden.

Dit vind je mogelijk ook interessant