Trainer digitale basisvaardigheden

Heeft u verstand van computers/tablets en smartphones en vindt u het leuk om mensen hiermee op weg te helpen? Dan bent u degene die we zoeken. Als welzijnsorganisatie richten we ons op het verbeteren van basisvaardigheden voor bewoners van Veghel en omgeving. Basisvaardigheden zijn vaardigheden die men nodig heeft om het te kunnen redden in onze maatschappij. En aangezien de wereld steeds digitaler wordt, is het erg belangrijk om ook hierin mee te kunnen komen. Voor veel mensen vormt dit echter een belemmering.

Om die reden zoeken wij een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vindt om trainingen aan kleine groepen mensen te geven. Dit kan bijv. zijn “Veilig leren werken met een smartphone” of “Hoe vind ik mijn weg op het internet?”. Wat u hiervoor nodig heeft is geduld, inlevingsvermogen en een heldere manier van communiceren. U hoeft geen professionele achtergrond te hebben op dit gebied. Een stuk persoonlijke interesse en enthousiasme is voldoende. De trainingen worden altijd in duoverband gegeven. Daarnaast krijgt u ondersteuning vanuit een medewerker van ONS welzijn. Ook wanneer u zelf goede ideeën heeft voor digitale trainingen of de invulling hiervan, krijgt u de ruimte om die vorm te geven.

Alle vrijwilligers krijgen bij ONS welzijn een vrijwilligersovereenkomst. Een aantal maal per jaar is er de mogelijkheid tot deskundigheidsbevordering. Tevens is er een jaarlijkse kerstattentie, een vrijwilligersverzekering en een jaarlijkse waarderingsbijeenkomst.

De frequentie van uw inzet hangt af van uw eigen mogelijkheden en gaat in goed overleg.

Heeft u interesse of wilt u graag meer weten over de vacature, neem dan contact op met Andrea Olfen, sociaal werker van ONS welzijn. Tel. 06 57443759, Email andrea.olfen@ons-welzijn.nl. Bereikbaar op maandag t/m donderdag. We gaan dan samen in gesprek om u verder te informeren over de vacature. Maar ook om te bekijken wat uw wensen en mogelijkheden zijn.

Publicatie datum: 8 januari 2020