Talentscout - trainer voor vrijwilligers

Sta jij als vrijwilliger klaar om je ervaring en kennis te delen met andere vrijwilligers? Word dan Talentscout bij het Vrijwilligerscollege!

Over de organisatie

Het Vrijwilligerscollege is een gezamenlijk project van ONS welzijn Vrijwilligersplein en het Skan-fonds. ONS welzijn is een professionele organisatie die zich sterk maakt voor een maatschappij waaraan iedereen kan meedoen. Participeren dus. Thuis, op school, in de buurt of op de arbeidsmarkt. We doen dit op een actieve en ondernemende manier. Vrijwilligerswerk speelt een belangrijke rol bij het ‘meedoen’; met dit project willen we ervoor zorgen dat het vrijwilligerswerk de nodige ondersteuning krijgt. We zijn er van overtuigd dat de kennis en kunde in het vrijwilligersveld mede door- en voor vrijwilligers versterkt kan worden.
Het aanbod van het Vrijwilligerscollege wordt veelal door professionals aangeboden. Wij zijn ervan overtuigd dat vrijwilligers over goede competenties beschikken en deze kunnen delen met andere vrijwilligers. De uitbreiding met het Vrijwilligerscollege is dus van grote toegevoegde waarde. Belangrijk ingrediënt van elk Vrijwilligerscollege zijn de talentenscouts die actief aan de slag gaan met het werven van vrijwillige trainers en coaches en het bij elkaar brengen van kennis en vaardigheden.

Korte omschrijving werkzaamheden

Als Talentenscout ga je actief op zoek naar mensen die kwaliteiten, kennis, kunde hebben en deze op vrijwillige basis in willen zetten voor (potentiële) vrijwilligers. De mensen die je werft kunnen bijvoorbeeld een training geven, coachen, een inspirerende lezing of informatiebijeenkomst bieden aan (potentiële) vrijwilligers. Ook coachen en faciliteren van de mensen die je werft kan onderdeel zijn van deze uitdagende functie. In samenwerking wordt er vorm gegeven aan het Vrijwilligerscollege waar leren, ontmoeten, inspireren, ontdekken, waarderen, ontwikkelen van elkaar tot versterken en verbreden van vrijwillige inzet leidt.

Gevraagd wordt

Iemand die het leuk vindt om er als vrijwilliger te zijn voor andere vrijwilligers. Dit kan zijn door het delen van je eigen kennis of door er voor te zorgen dat vraag aan aanbod van vrijwilligers met elkaar gematcht worden. Iedereen heeft talent, jij gaat op zoek om talenten met elkaar te verbinden.

Geboden wordt

- Deskundigheidsbevordering en begeleiding door een beroepskracht
- Jaarlijks een vrijwilligersfeest
- Een kerstattentie
- Vrijwilligersverzekering
- Het werk geeft voldoening
- Het is een mooie tijdsbesteding en levert waardevolle contacten op.

Werktijden

In overleg

Aannameprocedure

Voor dit project vragen wij flink wat enthousiasme van de vrijwilligers. Daarom is er een kennismakingsgesprek met Nezahat Akbal, tel. 088 - 374 25 25. Scouts gaan niet op stap zonder dat zij zich competent genoeg voelen/zijn om te beginnen!

Publicatie datum: 16 oktober 2019