Maatje van een persoon met dementie

Aanwezigheidshulp thuis bieden zodat de mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Oppasdienst Armslag van ONS welzijn.

Over de organisatie

Zelfstandig zijn en zelfstandig een huishouden voeren is vaak als vanzelfsprekend. Ouder worden brengt soms veel ongemakken met zich mee en zelfstandigheid is dan ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Door het aanbod van tal van praktische diensten helpt ONS welzijn ouderen om die zelfstandigheid te behouden of terug te krijgen.
Altijd zorgen voor iemand die vergeetachtig of dementerend is, of voor iemand die een beroerte heeft gehad of langdurig ziek is, dat is erg zwaar. Om die zorg vol te kunnen houden is het belangrijk er af en toe ‘even tussenuit’ te kunnen. Dit kan als de zorg gedeeld wordt met een vrijwilliger van de Oppasdienst Armslag van ONS welzijn.

Korte omschrijving werkzaamheden

Kopje koffie of thee drinken, praten over vroeger, over de kinderen, over het dorp, samen iets in de tuin doen, wandelen, fietsen, een stukje toeren met de auto, een spelletje, de krant voorlezen, samen televisie kijken, samen naar muziek luisteren, computeren of soms ook gewoon niets doen, er gewoon zijn.

Gevraagd wordt

- Interesse in de oudere mens
- Belangstelling voor dementie en vergelijkbare ziektebeelden
- Leeftijd 18 jaar e.o.

Geboden wordt

- Cursus 'Omgaan met dementie'
- 4 x per jaar bijscholing en themabijeenkomsten
- Maandelijks de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen
- Verzekering en reiskosten
- Ondersteuning door een coördinator

Werktijden

Ochtend, middag of avond in overleg met de betrokkenen.

Aannameprocedure

Kennismakingsgesprek met contactpersoon vrijwilligers in uw wijk. U kunt contact opnemen met ONS welzijn, 088 – 374 25 25, vragen naar Vrijwilligersplein.
E-mailen kan ook: vrijwilligersplein@ons-welzijn.nl

Publicatie datum: 16 oktober 2019