Bezoeker mensen met dementie

Op gezette tijden het bezoeken van mensen met dementie. Samen iets ondernemen, bijv. wandelen/fietsen/krant doornemen/spelletjes. Dit ter voorkoming van eenzaamheid en ter ontlasting van de eventuele mantelzorger.

Over de organisatie

ONS Welzijn is er voor mensen van alle leeftijden, met een vraag of idee op het gebied van welzijn, het gezin, opvoeden, opgroeien, (aangepast) wonen, financiën of een psychosociale vraag. Of met plannen om iets te leren, voor een ander iets te doen of de leefbaarheid in eigen buurt te verbeteren. De medewerkers helpen mensen om oplossingen te vinden in hun eigen leefomgeving en hun eigen netwerk. Zij doen dit door de verbinding te leggen met vrij toegankelijke voorzieningen en bieden zo nodig (professionele) ondersteuning. Daarnaast zorgen ze voor het inschakelen van specialistische zorg als dat nodig is. In Oss werken medewerkers van ONS Welzijn ook in de Basisteams Jeugd en Gezin en de Sociale Teams. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers betrokken bij ONS Welzijn. Zij houden gezelschap, ontlasten mantelzorgers, geven cursussen taalverwerving, verzorgen begeleid vervoer, doen boodschappen, helpen bij de administratie, verzorgen jongerenwerk, doen klusjes, bieden schuldhulpverlening en nog veel meer.

Korte omschrijving werkzaamheden

- Huisbezoek bij mensen met dementie
- Gezamenlijk (waar mogelijk) activiteiten ondernemen. Denk aan wandelen, fietsen, krant doornemen, spelletje spelen, boodschappen doen etc.

Gevraagd wordt

- Empathie en affiniteit voor de doelgroep
- Kennis en werkervaring met dementie is een pre, maar geen must
- Geduld
- Luisterend oor
- VOG

Geboden wordt

- Deskundigheidsbevordering
- Ondersteuning sociaal werker
- Verzekering voor vrijwilligers
- Overleg met medevrijwilligers

Werktijden

In overleg. Minimaal 1 dagdeel per week.

Aannameprocedure

Kennismakingsgesprek met de sociaal werker.

Publicatie datum: 10 oktober 2019