Vrijwilliger van mensen met een beperking (Blink)

Blink – onderdeel van ONS welzijn - werkt vanuit het informele kader door vrijwilligers in te zetten bij mensen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking én bij mensen met een chronische ziekte of niet aangeboren hersenletsel. Ons doel is het ontlasten van de mantelzorger en/of het ondersteunen van de hulpvrager bij het participeren in de samenleving. Wij maken ons sterk voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Help jij ons mee?

Korte omschrijving werkzaamheden

Als vrijwilliger van Blink heb je in de regio Noordoost-Brabant* tal van mogelijkheden. Niet alleen de leeftijd en/of de beperking van de hulpvragers zijn uiteenlopend. Ook de hulpvraag van deze mensen is heel divers. De hulpvraag kan bijvoorbeeld hulp bij vrijetijdsbesteding, de behoefte aan gezelschap of speelhulp betreffen, maar ook vragen voor oppashulp en gastgezin komen bij ons terecht.
* gemeente Oss, Bernheze, Landerd, Grave, St Anthonis, Mill-St. Hubert, Boxmeer, Cuijk, Meierijstad, Uden, Boekel

Gevraagd wordt

- Affiniteit met en interesse in mensen met een beperking
- Sociale vaardigheden en een luisterend oor
- Open en respectvolle houding
- Minimale leeftijd: 16 jaar
- Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Geboden wordt

- Persoonlijke ondersteuning vanuit Blink, matching op maat
- Deskundigheidsbevordering en activiteiten waarbij je andere vrijwilligers ontmoet  
- Attentie en waardering aan het einde van het jaar
- Vergoeding voor VOG en eventuele reiskosten (eigen woning - woning hulpvrager)
- Een mooie en boeiende ervaring die je leven verrijkt!
- Een waardevolle aanvulling op je CV of portfolio

Werktijden

De afspraken – ook de tijden, dagen en frequentie – worden in overleg met de vrijwilliger en hulpvrager bepaald. Er is dus ruimte om rekening te houden met ieders wensen en mogelijkheden!

Aannameprocedure

Wanneer je interesse hebt om als vrijwilliger bij Blink aan de slag te gaan, dan komen we langs voor een kennismakingsgesprek. Uiteraard vertellen we je dan meer over Blink, maar we horen ook graag wie jij bent en waar je naar op zoek bent. Jij kent jezelf, wij onze hulpvragers en samen gaan we op zoek naar een passende hulpvraag!
Neem gerust contact op voor meer informatie door een mailtje te sturen naar info@blinkuit.nl of te bellen naar 088-3742525. Natuurlijk kun je ook altijd een kijkje nemen op onze website www.blinkuit.nl.

Publicatie datum: 10 maart 2020