Café Brein - Angst en Vertrouwen

Zowel mensen met een niet aangeboren hersenletsel(NAH) als hun naasten ervaren vaak gevoelens van angst, somberheid of verlies van vertrouwen in hun eigen functioneren of in de toekomst na het ontwikkelen van NAH.

Dit thema staat centraal tijdens Café Brein op 15 maart in Uden en op 16 maart in Oss. Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals.

Niet aangeboren hersenletsel kan gevolgen hebben op verschillende gebieden van het functioneren, zoals bewegen (motoriek), denken (cognitie), emoties en gedrag. Ook het karakter van de getroffene kan veranderen. Tijdens deze themabijeenkomsten zullen de aanwezige psychologen ingaan op de oorzaken en gevolgen van deze problemen en geven zij tips en adviezen over hoe je hier mee om zou kunnen gaan.

Café Brein Uden is op maandagavond 15 maart van 19.30-21.30 uur (19.00 uur zaal open) in Muzerijk, Klarinetstraat 4.
 Café Brein Oss is op dinsdagmiddag 16 maart van 14.00-16.00 uur (13.30 uur zaal open) in buurthuis Meteoor, Oude Litherweg 20.
Voor Café Brein Uden-Veghel kunt u zich aanmelden via: secretariaatthuiszorg@pantein.nl.
Voor Café Brein Oss via: CafeBreinOss@ons-welzijn.nl.
LET OP: het kan zijn dat wegens corona de bijeenkomsten weer geannuleerd moeten worden. Als dat het geval is, laten we dat zo snel mogelijk weten.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Professionals in NAH, Revalidatiecentrum de Tolbrug en ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl

Publicatie datum: 16 februari 2021