ONS welzijn en corona - algemeen

ONS welzijn staat voor u klaar in de situatie rondom corona.

Ons dagelijks leven is de afgelopen dagen op zijn kop gezet. Het coronavirus heeft Nederland in z’n greep. Dit baart ons zorgen, en doet ons vooral meeleven met alle ouderen, zieken en andere kwetsbaren. Als samenleving staan wij hierin gezamenlijk voor een grote opgave. ONS welzijn doet wat mogelijk is wanneer onze medemens er zelf (even) niet uitkomt, in de vorm van aandacht, hulp en ondersteuning.

Heeft u vragen of hulp nodig of wilt u iets betekenen voor uw medemens?

Samen met u zorgen we dat we er, als lokale samenleving, voor elkaar ZIJN.

Wij blijven je helpen

ONS welzijn is telefonisch bereikbaar op bovenstaand nummer voor iedereen met vragen over het omgaan met de huidige situatie. Wanneer u behoefte heeft aan een luisterend oor, als u zich in de knel voelt zitten of angstig bent. Het gaat om alle soorten vragen, behalve medische vragen en GGD-aanmeldingen (die lopen via de GGD). Bel ons en wij helpen u.

  • Onze kantoren zijn verder niet toegankelijk tot 6 april
  • ONS welzijn volgt de landelijke richtlijnen van het RIVM (Klik hier!)
  • Onze medewerkers hebben onze vrijwilligers opgeroepen deze richtlijnen te volgen
  • Om risico’s te beperken voeren wij ons werk waar mogelijk telefonisch uit. Als dit echt niet mogelijk is, nemen wij daarin onze verantwoording door het vinden van een andere oplossing in overleg met de betrokkenen.

Extra dienstverlening en samenwerking

Activiteiten, bijeenkomsten en ontmoetingsmomenten in uw wijk stoppen voorlopig, kinderen gaan niet naar school, en mensen werken zoveel mogelijk thuis. Alles is even anders. Dit kan directe gevolgen hebben voor sommige mensen, zoals isolement, eenzaamheid en extra druk op de thuissituatie. ONS welzijn wil dit niet laten gebeuren.

Onze medewerkers gaan erop af door gezinnen en inwoners die daar behoefte aan hebben, te bellen. Zij stemmen met elkaar af wat zij zoal doen om dit tegen te gaan. Overleggen wat passende oplossingen zijn en welke initiatieven de gemeenten kunnen doorzetten in de wijken of gemeenten. Daarnaast doen zij actief oproepen aan vrijwilligers voor (meer) ideeën hiervoor en werken samen met de gemeenten. Ook ontstaan vanzelf allerlei soorten mooie initiatieven van inwoners die iets willen betekenen voor een ander. Bijvoorbeeld door (dagelijks) telefonisch contact te hebben met mensen die daar behoefte aan hebben, boodschappen te doen, de hond uit te laten, eten koken. ONS welzijn neemt contact op met deze initiatiefnemers en vraagt of zij ondersteuning nodig hebben.

Maaltijdvoorziening in de regio

De diverse eetpunten in onze regio zijn gesloten. Lukt het niet om op een andere manier een maaltijd te verkrijgen, neemt u dan contact op met ONS welzijn via 088 - 3742525. Wij denken met u mee om een oplossing te zoeken in uw eigen omgeving. Ook kan een thuisbezorgde maaltijd bijvoorbeeld een oplossing zijn. De maaltijdservice aan huis blijft doorgaan, en is bereikbaar via telefoonnummer 085 - 902 04 92 of per email info@demaaltijdservice.nl.

Publicatie datum: 18 maart 2020