Koninklijke onderscheiding voor Alaide Helmijr

Op initiatief van ONS welzijn (Het Talentcentrum), Vrijwilligerswerk Rode Kruis en Wooncomplex Arcadia en Wereld Vrouwen Oss, is Alaide voorgedragen omdat zij deze onderscheiding dik verdient met inzet via het vrijwilligerswerk en wat zij daarmee betekent voor anderen en de samenleving. Zij staat altijd voor iedereen klaar en is zeer sociaal en betrokken, heeft ‘oog en oor’ voor mensen in haar netwerk die in een kwetsbare situatie zitten. Vanuit haar hartelijkheid en betrokkenheid zorgt ze voor warme verbindingen en ontmoetingen. Zij neemt ook initiatief om zaken te regelen.

Alaide is een bekend gezicht van Wereld Vrouwen Oss. Alaide heeft in 2012 het initiatief genomen om volgens het concept van Kleurrijke Mama’s in Tilburg Wereld Vrouwen Oss op te zetten. Sinds 2015 is Wereld Vrouwen Oss dan ook een zelfstandige vereniging www.wereldvrouwenoss.nl. Hier ontmoeten vrouwen met diverse etnische culturele achtergrond elkaar , vertellen elkaar verhalen, zingen met elkaar liedjes die uit die verhalen ontstaan en ondernemen ook sociaal culturele activiteiten. Alaide zorgt voor het groepsgebeuren maar ook vooral voor de individuele aandacht die de dames krijgen op moment ze dat nodig hebben om welke reden dan ook: praat graag met dames over waarmee ze zitten, probeert leuke activiteiten te ondernemen voor de afleiding, zorgt voor vervoer, zij motiveert vrouwen om ook actief te worden in een positieve zin. In gevallen waar ze zelf niet kan bijstaan, zorgt ze ervoor dat de dames naar de juiste instanties worden doorverwezen.

Vrijwilligerswerk Rode Kruis

Alaide heeft als vrijwilligster van 2007 tot 2014 verschillende functies gehad bij de afdeling Het Maasland, waaronder de bestuursfunctie afdelingssecretaris. Daarbij was zij ook actief als webredacteur en als vrijwilligersadministrateur van de afdeling.

Vrijwilligerswerk wooncomplex Arcadia

Al 20 jaar verricht zij binnen het bestuur van de vereniging van eigenaren, Arcadia secretarieel werk, verzorgt zij de nieuwsbrieven, namens het bestuur bezoekt zij zieke medebewoners, is een luisterend oor voor de medebewoners. Kortom Alaide is steun en toeverlaat in de kleine gemeenschap bij Arcadia.

Vrijwilligerswerk ONS welzijn Het Talentcentrum Oss

Alaide is als vrijwilligster binnen het Talentcentrum meteen heel proactief aan de slag gegaan met haar deelname aan de denktank, wat vorm kreeg als Het Talentverband. Zij was dan ook de hoofdredacteur, en motiveerde en ondersteunde andere deelnemers om ook hieraan hun bijdrage te leveren. Door haar betrokkenheid, verbindingsvermogen heeft ze zich ingezet om deelnemers en vrijwilligers te helpen op momenten dat ze het dan om welke reden dan ook nodig hadden.

Publicatie datum: 28 april 2020