Kees van Vliet krijgt Gouden Oogappel

OSS - Tijdens de opening van het Slowcarepad op zaterdag 27 september jl werd Kees van Vliet verrast met de Gouden Oogappel. Thijs van Kessel, wethouder Zorg, Wmo en burgerparticipatie van de gemeente Oss, speldde hem de Oogappel op.

De lijst van activiteiten waar Kees(65) zich voor inzet is eindeloos. Zo organiseert hij het jaarlijkse zomerfestijn, neemt zitting in de wijkstichting Rucrea, is vrijwilliger bij De Zonnebloem en heeft meegewerkt aan het Slowcarepad. Daarnaast begeleidt hij, in dienst van Blink, een aantal personen bij het weer op de rit krijgen van hun leven. ‘Kees is er altijd, en staat altijd voor iedereen klaar’, aldus wethouder Van Kessel. Miriam van der Smissen, bestuurder ONS welzijn, feliciteerde Kees namens ONS welzijn en Blink, en overhandigde hem bloemen.


Gouden Oogappel

Ieder jaar krijgen zes inwoners uit de gemeente Oss een Gouden Oogappel. Zij krijgen deze onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat zij doen. De Gouden Oogappel is een gouden speld in de vorm van een appel met een diamantje. Bij de Gouden Oogappel hoort een oorkonde en een waardebon van 250 euro. De zes inwoners die een Gouden Oogappel krijgen, zijn ook kandidaat voor de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’. Die wordt in december bekendgemaakt. Dat gebeurt op de 'Bedankavond Vrijwilligers' in theater De Lievekamp. Het comité ‘Vrijwilliger van het Jaar’ kiest de zes Gouden Oogappels en de Vrijwilliger van het Jaar.

Publicatie datum: 30 september 2019