Cursus Zorg de Baas van start in Oss

Bij ONS welzijn start op 22 oktober voor de tweede keer dit jaar de cursus Zorg de Baas. Het doel van de cursus is mantelzorgers leren de balans te vinden en houden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor zichzelf. De cursus is gratis.


Als je zorgt voor een zieke of gehandicapte partner, familie, vriend of buur, dan ben je mantelzorger. Zoals veel mantelzorgers zie je jouw hulp waarschijnlijk als vanzelfsprekend en doe je het met liefde. Maar het kan zwaar zijn. Tijdens de cursus Zorg de baas leer je hoe je de balans (weer) vindt tussen zorgen voor een ander en zorgen voor jezelf.

Onderwerpen die aan bod komen zijn: kennismaking, de balans opmaken en gevoelens herkennen, hulp en steun vragen, helpende gedachten, duidelijke communicatie en opkomen voor jezelf.

Informatie

De cursus is gratis en bestaat uit vijf bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst, van 9.30 tot 11.30 uur. De cursusdata zijn op (dinsdagochtend): 22 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december en 21 januari. De locatie is Ontmoetingscentrum Meteoor, Oude Litherweg 20, 5346 RT in Oss.

 Meer informatie bij cursusleiding; Hetty van Amstel- van Breda of Yvonne van Wanrooij (hetty.vanamstel@ons-welzijn.nl of yvonne.vanwanrooij@ons-welzijn.nl), ONS welzijn: 088 - 374 25 25. Aanmelden kan ook via de website www.ons-welzijn.nl (https://www.ons-welzijn.nl/Items/nl-NL/Evenementen/Activiteit/cursus-zorg-de-baas-voor-mantelzorgers)

Publicatie datum: 5 september 2019