Buurtbemiddelaars gezocht

Buurtbemiddeling Uden is op zoek naar vrijwilligers. De bedoeling is om beginnende conflicten tussen buren op te lossen door als intermediair op te treden. Voor je begint krijg je een gedegen inwerktraining.

Vrijwel iedereen kan leren bemiddelen, wij verwelkomen mensen met allerlei achtergronden en culturen. Het enige wat je nodig hebt is oprechte interesse in mensen, bereidheid om onpartijdig te luisteren en buren te helpen zichzelf te helpen. Wij pakken niet het probleem zelf aan, maar helpen buren weer met elkaar in gesprek te komen zodat zij het probleem wél op kunnen lossen.

Hoe je dat doet leer je tijdens de training 'Methoden Buurtbemiddeling'
Er zijn geen vaste uren of werktijden. Je gaat altijd met een collega bemiddelaar op pad en je spreekt met de betreffende buren af. Dat kan soms overdag zijn, maar ook in de avonduren.

Je krijgt een intakegesprek met de coördinator Buurtbemiddeling en samen kijken we of je daadwerkelijk geschikt bent voor de functie, wat we jou te bieden hebben en wat we van je vragen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjorie Jessurun, coördinator Buurtbemiddeling regio Uden. Per mail via info@buurtbemiddelinguden.nl of tel. 06 - 14 34 27 69.

Publicatie datum: 19 september 2019