Start campagne mantelzorg

'Tiny zorgt voor Riet'

Mantelzorgcampagne van start

ONS welzijn en de gemeente Oss starten op 6 maart samen een mantelzorgcampagne. Enerzijds om mantelzorgers erkenning en waardering te geven. Anderzijds om tijdig de ondersteuning te geven zodat zij in balans blijven. De centrale vraag hierbij is: ‘Zorgt u ook voor iemand?’

Aan de campagne werkten zes mantelzorgers uit de gemeente Oss mee. Een korte versie van hun verhalen wordt eens per 2 weken gepubliceerd in Oss Actueel. De volledige verhalen zijn te lezen op de speciale mantelzorgpagina: www.ons-welzijn.nl/mantelzorg.

Wethouder Annemieke van de Ven: “We merken dat mantelzorgers vaak niet beseffen dát ze mantelzorger zijn. We willen deze mensen waarderen en hen informeren waar zij hulp en ondersteuning kunnen krijgen”. “Daarnaast willen we overbelasting proberen te voorkomen”, vult Hetty van Amstel aan, (aandachthouder mantelzorg ONS welzijn). “Hiervoor introduceren we de 3 minutencheck waarmee je snel kunt checken hoe je ervoor staat. Kun je de zorg nog aan? Als blijkt dat de zorgt te zwaar is, zijn er mogelijkheden om ondersteuning te krijgen.”

3 minutencheck doen?

Op de website van de gemeente Oss en ONS welzijn is de mantelzorgcheck digitaal in te vullen. Daarnaast zijn er posters en flyers en is de drie-minutencheck verspreid onder instellingen in de gemeente Oss. Ook binnen ONS welzijn zijn de flyers en 3 minutencheck verkrijgbaar. Vraag ernaar bij Hetty van Amstel, aandachthouder mantelzorg.

Publicatie datum: 1 maart 2018