Nominatie Sociaal Werker van het Jaar, Esther de Bie

Sinds 2009 bestaat de verkiezing Sociaal Werker van het jaar, een initiatief van sociale partners Sociaal Werk Nederland, CNV Zorg & Welzijn, FNV Zorg en Welzijn en FCB.

Uit alle inzendingen heeft een jury Esther de Bie als een van de drie genomineerden voorgedragen. De motivatie van de jury: Esther heeft collectiveren tot kunst verheven en heeft op die manier veel initiatieven laten ontstaan.

ONS welzijn draagt Esther de Bie voor als kandidaat voor de verkiezing Sociaal Werker van het jaar 2019. Esther is werkzaam als sociaal werker in het Sociaal Team in Veghel (Meierijstad). Zij werd door haar collega’s gekozen via een interne oproep. De motivatie van ONS welzijn om Esther voor te dragen: ‘Zij kijkt samen met mensen naar hun eigen mogelijkheden en die van hun netwerk. Als dat niet lukt kijkt ze breder of ze een vrijwilliger of maatje in kan zetten. Esther is innovatief en staat aan de basis van vele initiatieven en activiteiten. Zoals het PieterBrueghelHuis, de Kwiekroute in Veghel, Heel Veghel Bakt en Met je Hart. Esther snapt als geen ander dat ouderen in de knel komen en dat er te weinig handjes zijn om de vragen van ouderen op te lossen’.

De reactie van Esther: ‘Ik voel me zeer vereerd! Ik doe mijn werk met veel plezier en het voelt ook helemaal niet als werk. En ik doe het ook niet alleen. Ben dan misschien wel een spin in het web en kartrekker, maar zonder al die vrijwilligers en samenwerkingspartners ben ik nergens!! Erover nadenkend is het vooral ook een mooi eerbetoon aan hen.’

Op 13 maart 2019 wordt de Sociaal Werker van het jaar 2019 bekend gemaakt tijdens de Dag van de Sociaal Werker.

Publicatie datum: 11 december 2018