Niet Aangeboren Hersenletsel, Café Brein

Café Brein Uden en Oss

GEDRAGS – en KARAKTERVERANDERINGEN

Na een hersenletsel kunnen gedrags- en karakterveranderingen optreden die mensen raken in het meest essentiële van zichzelf. Het zorgt ervoor dat een deel van de identiteit niet meer hetzelfde is.

Gedrags- en karakterveranderingen komen op verschillende manieren tot uiting. Elke verandering kan in meer of mindere mate aanwezig zijn. Soms gaat het om kleine, subtiele veranderingen. Maar soms zijn de veranderingen zo sterk aanwezig dat samenleven met de persoon met het niet aangeboren hersenletsel, veel moeilijker is geworden.

Dit thema staat centraal tijdens Café Brein op 27 september in Oss en op 1 oktober in Uden. Café Brein is een trefpunt voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. Tijdens deze bijeenkomsten wordt informatie gegeven over verschillende gedrags- en karakterveranderingen en worden tips en adviezen besproken om de veranderingen beter te kunnen begrijpen en er beter mee om te kunnen gaan.

Café Brein is op donderdag 27 september in Buurthuis De Meteoor, Oude Litherweg 20.
 Café Brein is op maandag 1 oktober in Muzerijk, Klarinetstraat 4.
 Beide bijeenkomsten starten om 19.30 uur (19.00 uur zaal open) en duren tot 21.30 uur.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige en ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Babant Zorg, revalidatiecentrum Tolbrug, Pluryn en ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl

Publicatie datum: 28 augustus 2018