‘Chill-avond’ voor jonge mantelzorgers in Oss

Veel kinderen hebben thuis een familielid dat ziek, verslaafd, gehandicapt of depressief is. Zij maken zich hierover zorgen en moeten vaak thuis meehelpen. Voor deze jonge mantelzorgers heeft ONS welzijn We Matter opgericht. Op 5 november houden zij een chill-avond in jongerencentrum ’t Honk in Oss.

We Matter wordt gerund door jonge vrijwilligers die zelf ook mantelzorger zijn. Zij weten dat het soms zwaar is om voor iemand te moeten zorgen, of om je steeds zorgen te maken. Zij ondersteunen de jonge mantelzorger door te luisteren, adviseren en activiteiten te organiseren waar jonge mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten en steunen. Op 5 november houden zij een chill-avond voor jonge mantelzorgers. Zij kunnen tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen bij jongerencentrum ’t Honk, Palestrinastraat 6 in Oss.

Mantelzorgcompliment

De gemeente Oss wil de jongeren die voor iemand zorgen bedanken voor hun inzet. Hiervoor stellen zij een mantelzorgcompliment ter beschikking. Dat is een cadeaubon ter waarde van 50 euro. Die is aan te vragen via de website van de gemeente. De medewerkers van We Matter geven hierover uitleg tijdens de chill-avond op 5 november.

Publicatie datum: 26 september 2018