Café Brein Uden en Oss – niet aangeboren hersenletsel

Na een niet aangeboren hersenletsel kun je zowel in de acute fase als in de chronische fase, behoefte hebben aan informatie over (de gevolgen van) hersenletsel. Je bent op zoek naar hulp(middelen), naar iemand die met je meedenkt en -regelt en die jou een deel van de zorgen uit handen neemt. Je staat er niet alleen voor; het is goed om de zorg te delen.

De vragen: ‘waar vind ik hulp en hoe kan ik iemand helpen?’ staan centraal tijdens Café Brein op 26 februari in Uden en op 1 maart in Oss. Café Brein is een trefpunt voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals.

Tijdens deze bijeenkomsten van Café Brein word je aan de hand van video- en beeldmateriaal meegenomen in de wereld van hersenletsel. Er is een presentatie over een digitaal netwerk (we helpen hersenletsel) waar je veel informatie kunt vinden maar ook ‘hulp aan elkaar’ kunt inzetten. 
Café Brein Uden is op maandag 26 februari in MuzeRijk, Klarinetstraat 4. 
Café Brein Oss is op donderdag 1 maart in Buurthuis de Meteoor, Oude Litherweg 20. 
Beide bijeenkomsten starten om 19.30 uur (19.00 uur zaal open) en duren tot 21.30 uur. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Revalidatiecentrum Tolbrug, Pluryn en ONS welzijn. Kijk voor meer informatie op www.nahnobrabant.nl.

Publicatie datum: 6 februari 2018