Ondersteuningsgroep voor mantelzorgers van mensen met dementie

Cursus/Activiteit

Locatie: ONS welzijn Iepenlaan 4 in Veghel

"Zolang het nog kan...?! zorgen voor en zorgen over een familielid met dementie." Als familielid bent u vaak praktisch en emotioneel nauw betrokken bij de zorg voor iemand met dementie. Dat valt soms zwaar.

Ervaringen uitwisselen en praten met anderen die uw verhaal herkennen en in een soortgelijke situatie verkeren kan steun geven. In de ondersteuningsgroep staat niet alleen kennis over dementie, maar juist de eigen ervaringen van de deelnemers centraal. Daarnaast leert u beter met de gevolgen van de geheugenklachten omgaan.

In de bijeenkomsten komen verschillende onderwerpen aan bod, net wat de groep zelf ter sprake brengt. Thema's zijn bijvoorbeeld: omgang met de persoon die dementie heeft, tips voor dagbesteding, hoe zorg ik ervoor dat ik de zorg volhoud.

De groep wordt begeleid door twee deskundige vrijwilligers vanuit Alzheimer Nederland, afdeling Oss-Uden-Veghel en ONS welzijn.

Voor wie

De ondersteuningsgroep is bedoeld voor partners en familieleden van mensen met dementie. In de groep is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

Plaats

ONS welzijn, Iepenlaan 4, 5461 CS Veghel

Datum en tijd

Iedere 1e dinsdag van de maand van 19.30-21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Kosten

Aan deelname in de ondersteuningsgroep zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie

Bel telefoonnummer 088 374 2525 (lokaal tarief) of mail info@ons-welzijn.nl.


Aanmelden
v
v
Gepubliceerd op: 20 maart 2017