Complexe (v)echtscheiding

Cursus/Activiteit

Zit jij ook in een scheidingssituatie verwikkeld, waarvan je het gevoel hebt er ineens in beland te zijn? Dat het helemaal uit de hand is gelopen ? Heb je het gevoel dat je ex-partner je pad bepaalt ? Dat je midden in een strijd zit ? En de kinderen daar midden tussenin zitten?

Ineens krijg je met instanties te maken, waarvan je nooit gedacht had dat ze bij jou op de stoep zouden staan. Jeugdzorg, politie, advocaten en rechters. Kortom: je zit verwikkeld in een vechtscheiding, waarbij je vaak op onbegrip stuit. En je soms geen hulp uit je eigen omgeving ervaart, omdat zij er ook in betrokken worden!
Herken je jezelf hierin en vind je het fijn om met lotgenoten te praten om elkaar te kunnen helpen? Dan kun je je via deze site aanmelden. In een kennismakingsgesprek kunnen we bespreken of deze groep bij jouw past.

Doel

Lotgenotengroep, uitwisselen en delen van ervaringen. De groep is bedoeld om elkaar te ondersteunen en van elkaars ervaringen te leren.

Voor wie?

Volwassenen in een (v)echtscheidingssituatie.

Bijeenkomsten

De groep wordt georganiseerd en geleid door een ervaringsdeskunidge en een professional Jeugd en Gezin van ONS welzijn. De groep komt tien keer bijeen op donderdagochtend, eens in de twee weken. 

Ervaringsdeskundige: Ik ben hiermee gestart, omdat ik er zelf middenin heb gezeten; en nog steeds. En omdat ik met mijn ervaringen anderen wil helpen. Op deze manier kunnen we elkaar ondersteunen en advies geven. Laten we elkaar helpen in deze ingewikkelde, moeilijke strijd, waarbij geen winnaars zijn... alleen maar verliezers.

Professional: In het werk merk ik dat er veel mensen terecht komen in een vechtscheiding. De kinderen zijn hiervan de dupe, en de ouders worstelen met hun gevoel van machteloosheid. Niemand wil dit meemaken, denk ik. Juist omdat de sociale contacten vaak worden uitgespeeld, geeft een vechtscheiding zo'n alleen gevoel. Samen met anderen die dit ook meemaken kun je je weer sterk voelen, en nieuwe kracht opdoen.

Kosten

Er zijn geen kosten aan deze training verbonden.

Aanmelden

De manier van aanmelden is afhankelijk van de gemeente waarin u woont.
Klik hier voor de lijst met gemeenten.


Gepubliceerd op: 7 september 2020