Taalcafé

Cursus/Activiteit

Deelnemers van het taalcafé worden aangemoedigd om tijdens de bijeenkomst te oefenen met het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van schrijfmateriaal, rollenspellen en verschillende spelvormen.

Daarnaast worden de deelnemers aangemoedigd om het geleerde in hun dagelijks leven toe te passen. Deelnemers worden ondersteund bij hun maatschappelijke integratie wanneer het beheersen van de Nederlandse taal hierbij een rol speelt. Deze cursus wordt uitgevoerd door een sociaal werker van ONS welzijn en twee deskundige vrijwilligers. Met incidenteel ondersteuning van een stagiair(e).

Voor wie?

Dee cursus is bedoeld voor (Jong-)volwassenen die problemen ervaren bij het spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. In de praktijk zien we vaak immigranten / vluchtelingen die (zeer) gebrekkig Nederlands spreken.

Aanvullende informatie

  • Men wordt gestimuleerd om ook thuis te oefenen via een familielid, een taalmaatje, doelgerichte internetwebsites en Nederlands sprekende tv programma’s. 
  • Bijdrage: Een eerste keer is gratis daarna wordt 2 euro per keer gevraagd. Het is mogelijk om een strippenkaart aan te schaffen. Deze kost 10 euro voor zes keer. 
  •  Doorstroming naar vervolgcursus is mogelijk. 
  •  In de schoolvakanties geen taalcafé. 

Meer weten?

Neem contact op met Mieke Volk-Pepers telefoonnummer 06 14342435 of mail naar mieke.pepers@ons-welzijn.nl.

What do you want to do ?
New mail
Gepubliceerd op: 26 januari 2016