cursus Slapen Doe Je Zo

Cursus/Activiteit

Goed slapen is voor iedereen erg belangrijk. U wilt zich overdag fit voelen en niet slaperig of uitgeblust. Bovendien is 's nachts wakker liggen niet prettig. Slapen is nodig om tot rust te komen, lichamelijk en geestelijk te herstellen en weer energie te krijgen voor een nieuwe dag. Wanneer u niet goed slaapt kunt u daarvan overdag negatieve gevolgen ondervinden. We noemen dit slapeloosheid. U kunt zich prikkelbaar en futloos gaan voelen en daardoor moeite krijgen om u te concentreren. Sociale contacten en andere bezigheden kunnen hierdoor afnemen. Dit kan tot overbelasting of somberheid leiden. Maar hoe doet u dat, goed slapen? In de training 'Slapen doe je zo!' proberen we hier een antwoord op te geven.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor mensen die last hebben van slapeloosheid en actief willen leren om hierin verandering te brengen. Aan de cursus kunnen 8-12 personen deelnemen.

Inhoud

‘Slapen doe je zo!' is een training waarin u vaardigheden leert om uw slaap positief te beïnvloeden. In deze training staan we stil bij de vraag: ‘Hoe zit mijn slaap in elkaar en hoe leer ik meer controle te krijgen over zaken die mijn slaap negatief beïnvloeden?’ De training richt zich op het verminderen van bestaande slapeloosheid en op het voorkomen van chronische slaapproblemen.

Werkwijze

Voor de training begint, hebt u een kennismakingsgesprek met de begeleider. Hierin krijgt u nadere informatie over de training. Ook hebt u gelegenheid om vragen te stellen. De cursus bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur.

Bijeenkomsten

Aantal: 6 bijeenkomsten van 2 uur.
Waar: In Oss, Uden of Veghel. Locatie volgt nog. 
Klik hier voor de cursus in Oss van januari 2020.
LET OP: er zijn nog net niet voldoende deelnemers om te starten; de cursus start dus ietsje later dan in bovenstaande link wordt aangegeven!

Kosten: Geen
Contactpersoon: Hans Vermeltfoort e-mail: hans.vermeltfoort@ons-welzijn.nl

Aanmelden
Vul hier uw gegevens in.
v
v
Gepubliceerd op: 20 juni 2016