Slapen Doe Je Zo

Cursus/Activiteit

Goed slapen is voor iedereen erg belangrijk. We willen ons overdag fit voelen en niet slaperig of uitgeblust. Bovendien is 's nachts wakker liggen niet prettig. Slapen is nodig om tot rust te komen, lichamelijk en geestelijk te herstellen en weer energie te krijgen voor een nieuwe dag. Wanneer je niet goed slaapt kan je daarvan overdag negatieve gevolgen ondervinden. We noemen dit slapeloosheid. Je kunt je  hierdoor prikkelbaar en futloos gaan voelen en daardoor moeite krijgen om je te concentreren. Sociale contacten en andere bezigheden kunnen hierdoor afnemen. Dit kan tot overbelasting of somberheid leiden.

Maar hoe doe je dat, goed slapen? In de training 'Slapen doe je zo!' proberen we hier een antwoord op te geven. De cursus is bedoeld voor volwassenen die last hebben van slapeloosheid en actief willen leren om hierin verandering te brengen. Aan de cursus kunnen 8-12 personen deelnemen.

'Slapen doe je zo!' is een training waarin deelnemers vaardigheden leren om slaap positief te beïnvloeden. In deze training staan we stil bij de vragen:

  • 'Hoe zit mijn slaap in elkaar?
  • Hoe leer ik meer controle te krijgen over zaken die mijn slaap negatief beïnvloeden?' 

De training richt zich op het verminderen van bestaande slapeloosheid en op het voorkomen van chronische slaapproblemen. Voor de training begint, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de trainer. Hierin krijgen deelnemers individueel nadere informatie over de training. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen. Het zijn in totaal 6 bijeenkomsten van 2 uur.

NIEUW!

Online versie van deze training. Het enige wat je als deelnemer nodig hebt is een laptop of tablet. Je krijgen vooraf duidelijke instructies van de trainers. Geef bij de aanmelding aan of je voorkeur hebt voor de online of live versie van deze training.

Aanmelden: de manier van aanmelden is afhankelijk van de gemeente waarin u woont. Klik hier voor de lijst met gemeenten.

Gepubliceerd op: 1 februari 2021