Kinderen in Echtscheiding Situatie (KIES)

Cursus/Activiteit

Steungroep voor kinderen, van 4-12 jaar. De groep bestaat uit maximaal 10 kinderen. Zij komen 8 bijeenkomsten bij elkaar (1 uur) onder begeleiding van 2 begeleiders.

Leuk - Leerzaam - Spelenderwijs

Aan bod komt

- wat weet je nog van de scheiding?
- hoe is de situatie nu?
- hoe zie jij de toekomst?
- hoe is de communicatie tussen jou en je vader en je moeder?
- wat heb jij nodig om jouw situatie te verbeteren?

Dit alles wordt gedaan met spel en praatvormen. Ouders worden betrokken bij de kennismaking en bij de afsluitende, algemene ouderbijeenkomst met de groep.

Voor ouders

Tijdens de bijeenkomsten leren kinderen dat het niet hun schuld is. Het lucht je kind op om te praten over wat hij/zij vindt en voelt. Kinderen krijgen tevens manieren aangereikt waarmee ze leren om gaan met hetgeen ze moeilijk vinden van de scheiding. Ze ervaren dat ze niet de enigen zijn, krijgen meer zelfvertrouwen, inzicht en houvast door tips en door uitwisselen van ervaring.

Voor kinderen (4-12 jaar)

Zijn jouw ouders uit elkaar, kort of lang geleden? Wil je daarover praten of van anderen horen? Wil jij er mee leren omgaan en kijken hoe anderen er mee omgaan? Kan je er al mee omgaan en geef je graag tips aan anderen? Mag je van je ouders meedoen?

Toestemming

Voor deelname aan KIES is toestemming van beide ouders en de jeugdige nodig. Het inschrijfformulier kan aangevraagd worden bij CJG Meierijstad / CJG Maasland en worden ingevuld en door beide ouders worden ondertekend, ingeleverd worden met aanmelding.

Kosten

Deelname is gratis.

Aanmelden

De manier van aanmelden is afhankelijk van de gemeente waarin u woont.
Klik hier voor de lijst met gemeenten.


Gepubliceerd op: 28 september 2020