Wandel/beweeggroep voor mensen met dementie (Uden)

Cursus/Activiteit

Locatie: MuzeRijk, Klarinetstraat 4 in Uden

In samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling Oss-Uden-Veghel en ONS welzijn start nu de buurtsportcoach van Brabantzorg met een wandelgroep, speciaal voor thuiswonende mensen met dementie uit de gemeente Uden, die met of zonder mantelzorger wekelijks een wandeling van ruim een uur kunnen maken.

Bewegen is goed voor lichaam en geest. Het bevordert de conditie van de hersenen, waardoor de weerstand van het geheugen sterk kan verbeteren (of langzamer achteruit gaat). Sámen bewegen, in groepsverband, beïnvloedt de stemming van mensen positief. Het gaat dus niet alleen om het bewegen, maar ook om de gezelligheid. Daarnaast komen deelnemers in contact met lotgenoten en kunnen zij ervaringen delen waardoor deelnemers zich ook mentaal gesterkt voelen.

Activiteit

Onder begeleiding van een geschoolde vrijwilliger en de buurtsportcoach speciaal voor senioren, een uur sportief bewegen in de buitenlucht. Bij slecht weer kan de activiteit binnen plaatsvinden waarbij de nadruk meer ligt op beweeg oefeningen ter compensatie van het niet kunnen wandelen.

Na het wandelen is er de mogelijkheid om samen nog een kop koffie te drinken en met elkaar na te praten.

Waar en wanneer

Iedere dinsdag vanaf half 13.30 uur
Locatie: MuzeRijk

Kosten

€ 2,- per keer inclusief kopje koffie of thee
Begeleiding/mantelzorgers van de deelnemer zijn gratis. Echter dienen zij wel te betalen voor koffie/thee

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lars van Lee
Telefoon: 06 126 98 512
E-mail: lars.vanlee@brabantzorg.eu 

What do you want to do ?
New mail
Gepubliceerd op: 1 mei 2017